Timon den Breejen, goed voor twee doelpunten
Timon den Breejen, goed voor twee doelpunten Kimberly De Pater

Linge/PCG gaat als koploper de winterstop in

Waterpolo Deel je nieuws

In de laatste wedstrijd voor de winterstop hebben de waterpoloheren van De Linge/PCG overtuigend gewonnen in Vlaardingen van het plaatselijke ZVVS (5 – 11). Dankzij deze overwinning gaat de Gorinchems – Leerdamse combinatie als koploper in de 2e Divisie de winterstop in.

 

Op een gelijkopgaande openingsfase na, waarin de thuisploeg een aantal keer van grote afstand wist te scoren, was de wedstrijd in Vlaardingen geen moment spannend. Vanaf de tweede periode zat de verdediging van De Linge/PCG pot dicht en kon er een comfortabele voorsprong worden genomen. Het enige verwijt dat de ploeg van speler/coaches Gerdes en Visser zich kan maken, is dat er niet meer kansen verzilverd werden.

 

Zo gaat De Linge/PCG als koploper de winterstop in, met één en twee verliespunten minder dan grote concurrenten JAWS uit Amsterdam en ZPC De Zeeuwse Kust uit Vlissingen. Zaterdag 11 januari komen de lokale waterpoloërs weer in actie, in Leerdam tegen laagvlier ZV Utrecht.

 

Doelpuntenmakers: Oscar Visser 4, Quint Gerdes en Timon den Breejen 2, Victor Visser, Lennart van Wieren en Chiel den Otter allen 1.

advertentie