Afbeelding
Biesbosch Buffel

Biesbosch Buffel Challenge: persoonlijk wielerchallenge

Wielrennen

WERKENDAM Een Wielerwedstrijd op 15 mei in de Biesbosch? Covid-regels geven er (nog) geen ruimte voor. Jammer maar het organiserende comité heeft een andere uitdaging bedacht: een challenge voor verschillende categorieën op het wedstrijdparcours.  Buffelen in de Biesbosch, kop in de wind en gaan.

Iedereen kan, binnen de vastgestelde periode, van zaterdag 8 mei 9.00 uur tot zaterdag 15 mei 16.00 uur, covidveilig rijden op een dag en tijdstip dat het hem of haar schikt. De beste renners komen op het virtuele podium maar krijgen echte prijzen.

 Meedoen kan op het wedstrijdparcours, Strava segment “De Grote Groene Uitdaging”. Eén ronde is ruim 9 km. ,,Je registreert je rit op Strava onder de naam ‘Biesbosch Buffel Challenge’. Hierdoor wordt je challenge in de uitslagenlijst opgenomen. Een challenge is geen wedstrijd of evenement. Het is een persoonlijke uitdaging met de mogelijkheid je te meten met andere deelnemers, zodat je het beste van jezelf kunt geven en laten zien.”

Wie wil kan aan de volgende categorieën deelnemen: 

-Biesbosch Buffel Challenge (BBC) Sportklasse. Zij rijden drie ronden. 

- BBC Amateurs. Zij rijden zes ronden (je doet nu niet mee in het klassement van de Sportklasse). 

- BBC Elite. Zij rijden negen ronden (!) (je doet nu niet mee voor het klassement van Sportklasse en Amateurs). 

Van alle categorieën wordt een uitslag voor dames en heren gemaakt met een virtueel podium met echte prijzen voor plaats 1 tot en met  3.

De Biesbosch Challenge Kris Kras is een route van 60 km door de Biesbosch. Je rijd hem op GPS. Deze tocht is om te genieten van de prachtige omgeving. ,,Zet je apparaat vooral op navigeren anders verdwaal je zeker. Geen tijdsdruk maar toch is er een Strava-segment aangemaakt en een KOM / QOM prijsje beschikbaar.”

Deelname is in principe gratis, een bijdrage is welkom. De organisatie doneert de helft van je bijdrage aan de Scouting Altenagroep. Zij hebben recent een brand gehad in de opslag. De initiatiefnemers kunnen niet aansprakelijk worden gesteld. Publicatie van de uitslag vindt plaats op omloopvandebiesbosch.nl Mail voor informatie aan jgroeneveld@outlook.com

advertentie