Afbeelding
Alfred Boeren/OSCG

Duikclub OSCG en Caribabad in Gorinchem hielden spetterend zwemfestijn

18 maart 2024 om 15:26 Zwemmen

GORINCHEM Duikclub OSCG en Caribabad Gorinchem hielden zaterdag een spetterend zwemfestijn voor kinderen. Ongeveer 150 kinderen maakten onder begeleiding van een ervaren instructeur van OSCG kennis met de duiksport.

De dag begon met een spetterende opening, waarna de kinderen in kleine groepjes kennis konden maken met duikmateriaal en de basisprincipes van het duiken. Onderwater konden ze vervolgens hun eerste duikervaringen opdoen in het zwembad van Caribabad. De enthousiaste reacties van de kinderen spraken boekdelen. “Het was super cool om te ademen onder water!”, riep een van de deelnemers. ,,Ik wil later zeker nog een keer duiken,” voegde een ander kind toe.

Ook de instructeurs van OSCG waren erg tevreden over de dag. “Het was geweldig om te zien hoeveel plezier de kinderen hadden,” aldus OSCG coördinator Robbert Kreukniet. ,,We hopen dat we ze met deze kennismaking dag hebben kunnen inspireren om meer te leren over de duiksport.” De samenwerking tussen OSCG en Caribabad was een groot succes. Beide organisaties zijn dan ook van plan om in de toekomst vaker samen te werken om kinderen kennis te laten maken met de duiksport.

advertentie
advertentie