Afbeelding

Verrassende tijden voor Biesboschzwemmers

18 maart 2024 om 13:30 Zwemmen

GORINCHEM/BREDA/ALEMERE Het afgelopen weekend hebben de Biesboschzwemmers op drie plaatsen deelgenomen aan wedstrijden. In Gorinchem organiseerde men zelf een lange-afstandswedstrijd en daar kwamen veertien zwemmers aan de start. In Breda stond een limietwedstrijd op het programma en in Almere een masterswedstrijd. Op alle locaties werden mooie resultaten geboekt en waren er zelfs verrassende resultaten.

Limiet en clubrecords op lange afstanden

Lange afstanden, zoals 800, 1500 of 2000 meter, worden niet vaak georganiseerd en dus deden de Biesboschzwemmers dit zelf. Jansje de Ridder startte op de 800 meter vrije slag en zij wist ruimschoots onder de limiettijd te blijven voor de Brabantse Zomer Kampioenschappen (BZK). Jansje zwom een heel sterk tweede deel van haar race, deze was sneller dan de eerste helft. Hetzelfde deed ook Lars de Kooter op de 2000m vrije slag. Naast de limiet voor Jansje werden ook er ook nog tien mastersrecords gezwommen. Richard Tiemstra, Mandy Swart, Kirsten van der Steen, Henri Verschoor, Sander van Tilburg, Ingmar Visser en Wouter van der Stelt waren sneller dan de oude clubrecords. Voor Bastiaan Baggerman, Sander, Henri en Anne-Marie Verschoor-Vos waren er persoonlijke records. Erik Huisman, Anne Lisman, Kirsten van der Steen, Anne-Marie en Ingmar Visser zwommen de afstand voor de eerste keer.

Seizoensrecords in Almere

In Almere gingen Nico en Mandy Swart van start. Mandy wist op de 200m rugslag een klein persoonlijk record te zwemmen. Nico was op de 25m vrije slag sneller dan eerder dit seizoen en Mandy deed dit op de 100m schoolslag. Op de 200 rugslag wist Nico de onderlinge strijd met Mandy te winnen.

Limiet voor Thomas Verschoor

Tijdens de limietwedstrijd in Breda wist Thomas op de 50m vrije slag te verrassen met de limiet voor de ‘Brabantse’. Zijn eindtijd in het 50-meterbad van Breda was zelfs sneller dan zijn snelste tijd in een 25 meter bad. Ook Amy en Lars de Kooter, Anne Lisman en Anne-Marie Verschoor-Vos zwommen één of meerdere limieten. Deze zwemmers wisten één of meerder persoonlijke records te zwemmen. Daarnaast wisten ook Shanya Muilenburg, Femke van den Oven, Henri en Michael Verschoor zich te verbeteren.

Het komende weekend wordt er weer op meerdere plaatsen gezwommen. In Andel komen de jongste zwemmers aan de start aangevuld met een deel van de genoemde zwemmers en in Gouda gaan een aantal masters te water. In de maanden mei en juni staan de belangrijkste wedstrijden zoals provinciale en Nederlandse kampioenschappen gepland en daar lijken de zwemmers goed naar op weg.

advertentie
advertentie