Kerstconcert De Bazuin
Kerstconcert De Bazuin Jan Noordlandt

Bazuin schittert op kerstconcert in Grote Kerk

Nieuws Deel je nieuws

Het 31e kerstconcert in de grote kerk had alles in zich wat je van een kerstconcert kon verwachten. Of toch niet? Verrassende programmering stond er op het programmaboekje. En dat was het zeker. Nooit eerder gehoord, dat zangeres Petra Berger werd begeleid door een drietal slagwerkers op marimba met het lied “De Zee”. Petra is regelmatig gast bij concerten van De Bazuin en brengt op haar eigen wijze extra sfeer op zo'n mooi kerstconcert, want dat was het. 
Slagwerkers Adrie va Werd, Jan-Hendrik Hootsen en Peter Bansberg, die begonnen zijn als klein mannetje bij De Bazuin, gaven een staaltje ritmiek ten gehore, die je op een dergelijk concert niet zou verwachten. Ook verrassend gespeeld, door maar liefst acht slagwerkers, was de compositie “Stormbreak”. Een frivool uitstapje met de orkestleden, die meer moesten doen dan de noten spelen.


Het gastkoor Poznan Cathedral Choir "De Poolse Nachtegalen" hadden hun laatste optreden in de Grote Kerk. Zoals het er nu uitziet was dit koor ook voor het laatst in Nederland. “ Het is voor mij niet meer haalbaar om dit verder te organiseren” aldus Frieda de Kreij uit Giessenburg, die 30 jaar actief is geweest om dit koor naar Nederland te halen. Wellicht een idee voor een Rotary of Lionclub om dit project op te pakken.

Indruk
Het koor maakte veel indruk op het publiek. Ondanks dat er in het Pools werd gezongen had het publiek veel sympathie voor die kleine mannetjes, die zomaar solo stonden te zingen voor een groot publiek. Hoog gezongen klanken galmden door de kerk. Emotioneel en respectvol.
Groot orkest
De Grote Kerk was niet zo groot als de organisatie had gewild. De Bazuin is een groot orkest en met zoveel belangstelling is het zowel bij orkest als publiek schipperen met de ruimte. Het is allemaal goed gegaan. Complimenten aan de organisatie.
Rabobank Cheque
Blij werd Bos van de door Renate van Maaren aangeboden Rabobank cheque van maar liefst 2000 euro. De Rabobank Coöperatiefonds ondersteunt initiatieven, die het maatschappelijke of culturele leven in stad en regio verbeteren. De Bazuin is op de goede weg en in stijgende lijn. Afwisselende programmering en grote indruk maakte het met “Russian Christmas Music”. Een compositie, die de kerk volumineus vulde en de kerk was al zo vol. Het geheel werd door alle deelnemers afgesloten met “Stille Nacht”. Het was een schitterend kerstconcert. Dat zeker!

 

Kerstconcert De Bazuin
Impressie Kerstconcert
Kerstconcert De Bazuin
advertentie