v.l.n.r. Peter Bansber, Jan Hendrik Hootsen en Adrie van Werd
v.l.n.r. Peter Bansber, Jan Hendrik Hootsen en Adrie van Werd Jan Noordlandt

Bazuin geeft jeugd de ruimte tijdens fraai kerstconcert

Nieuws Deel je nieuws

Voor aanvang van het grote kerstconcert speelde het jeugdorkest BazzBrass de bekende kerstliederen “om in de sfeer te komen”. Het orkest staat onder leiding van de enthousiaste dirigent Yavin Groenewegen die de jeugd wekelijks wegwijs maakt om hun instrument goed te bespelen. Tijdens het kerstconcert waren er maar liefst vijf jeugdige slagwerkers actief met “Stormbreak”. Een niet al te makkelijke compositie die samen met drie oudere slagwerkers prima uit de verf kwam. Peter Bansberg, Adrie van Werd en Jan Hendrik Hootsen gaven tijdens het concert een staaltje van hun kunnen. Allen zijn professionele slagwerkers. Van Werd en Hootsen zijn als klein mannentje begonnen bij De Bazuin. Wie de  jeugd heeft heeft de toekomst. Dankzij o.a. Rabobank, FOWW en gemeente Gorinchem was het haalbaar om dit fraaie concert te kunnen organiseren.
Dirigent Yavin Groenwegen
Yavin is sinds mei 2017 dirigent van het Bazuin jeugdorkest. Yavin is een trombonist in hart en nieren met een duidelijk eigen smaak en aanpak. Als musicus, trombonist, dirigent en muziekdocent is hij van alle markten thuis op muziekgebied. Hij geeft les op trombone / bariton / euphonium / bas. Een gedreven muzikant waar de jeugd erg enthousiast over is en dat is ook belangrijk. Naast muzikant is hij ook actief in de winkel ”Dal Segno” in Sliedrecht. Daar vind je een grote sortering muziekinstrumenten, krijg je vakkundig advies en kunt terecht voor reparaties.
Yavin start concertenreeks
Op 18 januari 2020 organiseert Yavin een concert m.m.v. Joke Buis en De Fellowshipband. Een concert voor het goede doel Ride4Kids Locatie: Benevia muziekgebouw in Dordrecht. Van klassiek tot populair (Air, Adagio for strings, Libertango, Clocks) en eigen arrangementen van Yavin (lounge jazz). m.m.v. Mandoline orkesten ONI en M.O. Excelsior o.l.v. Cor Rozendaal en Dansgroep uit Nieuw-Lekkerland. 8 februari 2020  Kerk van de Nazarener in Dordrecht .15 februari 2020  De Harmonie Gorinchem. Aanvang concerten 19:30 uur . Entree €10,-  www.yavin.nl/tickets
 

Peter Bansberg op marimba
Bazuin jaugd in actie
Bazuin jeugd in actie
advertentie