Roparunners bij Havendag

8 mei 2007 om 00:00 Nieuws

Afgelopen jaar heeft “Het Betuwetreintje” voor het eerst meegedaan. De opbrengst voor Roparun was zo’n € 10.000,00. Ook dit jaar doen de teamleden weer hun best om tot een zo groot mogelijke opbrengst te komen. Naast benaderen van mogelijke sponsoren organiseren ze ook een aantal acties. Zo staat het team op de Open Havendag.

Hardlopen voor het goede doel GORINCHEM - RoparunTeam “Het Betuwetreintje” is op de Open Havendag van zaterdag 12 mei aanwezig. Het Betuwetreintje is een groep lopers van de Gorinchemse Atletiekvereniging Typhoon die tijdens het Pinksterweekend in estafettevorm van Parijs naar Rotterdam gaan hardlopen. Het team bestaat uit zo’n 25 deelnemers: lopers, reservelopers, fietsers, chauffeurs, verzorgers, en masseurs.

De Roparunvogel zal hier uw aandacht vragen om een financiele bijdrage te leveren aan de Roparun. U kunt allerlei rommelmarktspulletjes of Roparunloten kopen maar u ook laten masseren. Natuurlijk mag u ook gewoon een gift doen. Alle opbrengsten gaan naar de Roparun. Natuurlijk kan iedereen ook voor informatie over Roparun en het Betuwetreintje bij de kraam terecht. Er is ook foldermateriaal aanwezig.

Roparun is de afkorting van ROtterdam-PArijs-RUN. Roparun is de langste non-stop estafetteloop ter wereld; het parcours is ongeveer 530 kilometer lang. Sinds 1992 liep de route vanaf de Coolsingel in waterstad Rotterdam naar de omgeving van het vliegveld Le Bourget in lichtstad Parijs, maar sinds 2004 gaat de route andersom, van Parijs naar Rotterdam.

Op 26 mei gaat in Parijs voor de zestiende maal de Roparun van start, zodat op maandag 2e Pinksterdag binnen een tijdsbestek van enkele uren alle, ruim 200, teams op feestelijke wijze op de Coolsingel in Rotterdam kunnen worden ingehaald.

advertentie
advertentie