‘Volksuniversiteit steeds populairder’

Nieuws

Het boekje met het cursusaanbod voor komend schooljaar werd vorig week dinsdag overhandigd aan Jan Boele, als directer van het Da Vinci College is hij nauw betrokken bij de Volksuniversiteit. Niet alleen waren zij in 2001 samen met de gemeente initiatiefnemers voor de universiteit, ook verlenen zij al diverse jaren aan de Mollenburgseweg onderdak aan de Volksuniversiteit. ,,Wij zijn er trots op dat te kunnen doen. De Volksuniversiteit is inmiddels niet meer weg te denken uit Gorinchem.”

Hard werken om voortbestaan zeker te stellen GORINCHEM - ,,Een aantal maanden geleden vroeg ik me met angst af of we ooit nog wel bij elkaar zouden komen om een boekje met het nieuwe cursusaanbod te presenteren. Ik ben er dan ook trots op dat ik het nieuwe boekje van de Volksuniversiteit in mijn handen heb.” Jan Boele, directeur concernadministratie en facilitair bedrijf van het Da Vinci College legt met deze woorden de vinger precies op de zere plek. De Volksuniversiteit is groeiende in Gorinchem en omgeving, maar er zal nog hart aan getrokken moeten worden om deze stijgende populairiteit voort te kunnen zetten.

De Volksuniversiteit heeft als doelstelling om voor iedereen op een laagdrempelige maner de mogelijkheid te geven cursussen te bieden op allerlei vlakken. Taalcursussen liggen aan de basis, maar geïnteresseerden kunnen ook terecht voor cursussen over religie, koken, kunst, computers of solliciteren.

Wethouder Harmen Akkerman kan zich helemaal vinden in de visie die de Volksunversiteit nastreeft, maar geeft aan dat alleen met een goede samenwerking de Volksuniversiteit een kans van slagen heeft. ,,Dat is de manier om in Gorinchem dingen voor elkaar te krijgen. Wij zijn blij met de Volksuniversiteit. Als gemeente stellen we het bijzonder op prijs. We moeten nu met zijn allen gaan kijken op welke manier we het moeten gaan vormgeven zodat we het met zijn allen kunnen behappen. Als gemeente hebben we besloten het in ieder geval nog een jaar door te zetten, maar ik hoor goede dingen. Dingen die we in de toekomst zeker voort moeten gaan zetten.”

Een van die ‘goede dingen’ waar Akkerman op doelt is de nauwere samenwerking met de bibliotheek in Gorinchem. Dit jaar worden er voor het eerst een aantal cursussen op het gebied van literatuur en poëzie in de plaatselijke bibliotheek gegeven. Er wordt bijvoorbeeld een cursus over Nederlandse poëzie gegeven en komt er een lezing over de odyssee van Homerus. Dit ik het kader van het project ‘Leven uit een koffer’. Daarnaast geeft Carlien ‘t Hart van de openbare bibliotheek een cursus voorlezen aan baby’s, peuters en kleuters.

Maar de Volksuniversiteit werkt niet alleen samen met de bieb. In samenwerking met Teleac, RVU en de openbare Bibliotheek Nederland bieden alle Volksuniversiteiten in Nederland de cursus ‘Werk zat, samen op pad’ aan aan mensen die op zoek zijn naar een (andere) baan.

Het totale aanbod van cursussen van de Volksuniversiteit is terug te vinden op de website www.volksuniversiteit.nl/gorinchem. De boekjes met het cursusaanbod zijn op diverse locaties verkrijgbaar. 3 september is er een open avond van 19.00-21.00 uur in de Volksuniversiteit, Mollenburgseweg 82 te Gorinchem.

advertentie
advertentie