Hondendrol: Meteen een prent

15 juli 2008 om 00:00 Nieuws

Het amendement van SP-fractieleider Eva Dansen om zo’n poepzuiger van 40.000 euro aan te schaffen leverde hilarische momenten op. Wethouder Bert Biemans nam de zaak echter wel serieus en antwoordde dat op 95 plaatsen poepzakhouders staan en dat er jaarlijks 160.000 zakjes worden gebruikt. ,,Het blijft uiteindelijk toch de verantwoordelijkheid van de hondenbezitter. Het enige wat we nog kunnen doen is de toezicht verhogen,” aldus Biemans.

Meer BOA’s bij ‘Toezicht en Handhaving’ GORINCHEM - De discussie in de gemeenteraad begon vriendelijk. ‘Meer hondenuitlaatplaatsen’ (Pierre Schefferlie) en ‘aanschaf van een poepzuiger betaald met het overschot aan hondenbelasting’ (Eva Dansen). Maar de toon werd allengs grimmiger toen burgemeester Piet IJssels uiteindelijk besloot dat er voortaan meteen een bekeuring wordt uitgeschreven als inwoners de poep van hun geliefde viervoeters niet opruimen.

Strakker optreden

Burgemeester IJssels bevestigde dat, met het oog op de vernieuwing van de stichting Veiligheid en Toezicht in Team Toezicht en Handhaving. Gorinchem krijgt meer BOA’s, bevoegde opsporingsambtenaren, in eigen dienst en volgens het nieuwe beleid zullen zij strakker gaan optreden bij tal van zaken die hoog in de ergernissen toptien staan. Hondenpoep staat met stip op nummer één. Andere speerpunten voor de BOA’s zijn fietsen in het kernwinkelgebied of op trottoirs en parkeren, niet alleen in de binnenstad, maar ook in de wijken. Het cameratoezicht wordt eveneens bij het Team Toezicht en Handhaving ondergebracht.

u Zie ook pagina 9.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie