Chemische industrie opent poorten

9 september 2008 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Ruim 60 chemiebedrijven en instellingen die dagelijks te maken hebben met chemie openen op zaterdag 18 oktober hun deuren voor het publiek. Ze doen dat in het kader van de tweejaarlijkse ‘Dag van de Chemie’. Bezoekers maken kennis met de hoogwaardige technologie die de bedrijfstak kenmerkt en krijgen inzicht in de wondere wereld achter de hekken en slagbomen die normaal gesproken zo’n weinig uitnodigende indruk maken. Ook PURAC biochem bv aan de Arkelsedijk in Gorinchem opent weer haar deuren.

Belangstellenden kunnen, middels een rondleiding van in totaal ongeveer 2 uur, een kijkje komen nemen. Dit kan echter alleen na aanmelding vooraf. Aanmelden kan via onze website www.purac.nl of telefonisch op 0183 – 695695. De minimum leeftijd van de bezoekers is gesteld op 14 jaar en legitimatie is verplicht. Aangezien er tijdens de rondleiding veel gelopen wordt en er trappen in de route aanwezig zijn, is deze rondleiding niet geschikt voor minder validen. Tijdens deze Open Dag zal er ook een stand zijn met informatie over de mogelijkheden om bij PURAC te werken.

Thema van de dag is ‘Chemie is overal’. Chemie is in ons dagelijks leven niet meer weg te denken. Chemiebedrijven staan aan de basis van producten en diensten die het leven beter, gezonder en makkelijker maken en spelen zo een belangrijke rol in het leven van alledag. Tijdens de Dag van de Chemie wordt dat inzichtelijk gemaakt.

De officiële aftrap van ‘de dag’ wordt gegeven op vrijdagavond 17 oktober. Plaats van handeling is de Chemelot-locatie in Geleen. Om 18.30 uur start er een spectaculaire lichtshow. Voor nadere informatie: www.dsm.com of www.opendagchemelot.nl.

advertentie
advertentie