Spectaculaire start Hoog Dalem

30 september 2008 om 00:00 Nieuws

De Nieuwe Hollandse Waterlinie vormt een inspiratiebron voor Hoog Dalem. De vele dijken, ophogingen en forten doen denken aan vervlogen tijden. Steden beschermden zich door het gebied onder water te zetten. Tegenwoordig beschermt de goede waterhuishouding juist tégen het water. Het thema water is opgenomen in zowel de inrichting van het gebied als in de architectuur van Hoog Dalem.

Bouw van nieuwe wijk begint 2009 GORINCHEM - Theater, stelten, muziek, vuur, dans, staalconstructies en luchtobjecten. Daar waar Gorcums nieuwste woonwijk Hoog Dalem gaat komen is het donderdagavond 2 oktober volop in beweging. Vanaf 21.00 uur, als het goed donker is, laat theatergroep Close Act een andere kant van Hoog Dalem zien. De officiele opening vindt plaats op de hoek Griendweg/Spijksesteeg.

Start verkoop

Op zaterdag 4 oktober gaan de eerste woningen van de nieuwe woonwijk Hoog Dalem in Gorinchem in verkoop. De verkoop begint met 46 woningen van Fort Ruigenhoek in het deelplan De Donken (fase 1). Van 11.00 tot 13.00 uur worden de woningen voor het eerst gepresenteerd en zullen de makelaars, architect en ontwikkelaars aanwezig zijn om informatie te verstrekken. Gezien het grote aantal aanmeldingen verwacht men een goede opkomst.

De realisatie van Hoog Dalem begint met het zuidelijke deelplan De Donken. Fase 1 van De Donken, Fort Ruigenhoek, ligt in het westen van De Donken en grenst aan de Graaf Reinaldweg en de Spijksesteeg. Fort Ruigenhoek omvat een breed scala aan woningtypen; rijwoningen, tweekappers en vrijstaande woningen. Zo is er voor ieder wat wils. Verwacht wordt in het voorjaar van 2009 te starten met de bouw van Fort Ruigenhoek.

Hoog Dalem bestaat uit vier deelgebieden die ieder hun eigen karakter hebben: Het Hoog, De Eilanden, Het Lint en De Donken. Deelplan De Donken bestaat uit vijf forten die ieder een eigen identiteit hebben. De woningen liggen op verhoogde grond, met een aarden wal en een haag hierom heen. Aan de buitenkant hebben de forten een robuuste uitstraling.

u Zie ook www.stadgorinchem.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie