Mutters Makelaardij laat zien dat het anders kan

27 januari 2009 om 00:00 Nieuws

Rob Mutters is een echt ‘mensen mens’. Na zijn studie rechten in Utrecht kwam hij terecht in tal van commerciële directiefuncties, tot hij in 2002 besloot zijn passie voor de woningmarkt om te zetten in een opleiding tot makelaar. ,,Toen ik die in 2004 afrondde, ben ik eens gaan rondkijken, maar kwam al snel tot de ontdekking dat ik zelf iets wilde gaan opbouwen.”

HEUKELUM - Innovatief en verademend is Mutters Makelaardij in het makelaarswereldje zeker te noemen. Rob Mutters opende in september 2004 in Heukelum de deuren van zijn makelaarskantoor. In het historische pandje in het centrum van het pittoreske Lingewaalse dorp valt de klant al snel van de ene in de andere verbazing. Dat makelaardij ook anders kan, laat de 56-jarige, geboren Gorcumer, zeker zien.

Door Gerard Droog

De 56-jarige Mutters kocht het oude voorhuis van de voormalige stadsboerderij aan de Arend Zeemeringstraat in Heukelum. Direct pakte hij de zaken, geheel in overeenstemming met zijn karakter, energiek en innoverend aan. Mutters Makelaardij was één van de eerste makelaardijen die gebruik ging maken van de nieuwste Internet technieken. Het door Mutters geïntroduceerde ‘Call me Now’, de internetfilmpjes in de vorm van een ‘woonclip’ over een te koop staand huis kunnen opvragen, is inmiddels in de branche gemeengoed geworden. Op de site van Mutters Makelaardij wordt veel aandacht geschonken aan de kwaliteit van de beschrijving en het formaat van de foto’s van de diverse objecten. Daarbij wordt standaard gewerkt met een professionele fotograaf. Nieuw is het enkele weken geleden voor huiseigenaren geïntroduceerde ‘KijkmijnHuis’. Mutters biedt elke nieuwe huisbezitter, maar ook huisbezitters of huurders die een verbouwing voor ogen hebben, een eigen ‘KijkmijnHuis’ website aan. Op deze website van de eigen woning beschikken eigenaren bijvoorbeeld over een digikluis waarin documenten opgeslagen kunnen worden. Ook is het mogelijk alle kamers in 3D in te richten.

Bij Rob Mutters staan zijn klanten duidelijk op de eerste plaats: ,,Ik verkoop ‘wonen’ in plaats van een woning. Ik neem de tijd voor de klant en wil deze goed leren kennen. Bij een bezichtiging ben ik altijd ruim een kwartier eerder in de woning aanwezig. Even de verwarming aan, de pantoffels die er nog staan onder bed schoppen en een lampje aan. Ik neem altijd ruim de tijd voor een bezichtiging. Klanten die bij ons een woning in de verkoop hebben, hoeven ons niet steeds te bellen hoe het er voorstaat. Iedere maand nemen wij contact op om hen te informeren over de stand van zaken. Alle goed opgeleide makelaars verstaan net als ik hun vak. Waar het vaak aan ontbreekt, is de persoonlijke betrokkenheid en die bied ik nu juist wel. Daarin onderscheiden wij ons in het wereldje.”

Mutters Makelaardij is in de gehele regio actief. Het accent ligt op woningen met een bijzondere uitstraling, maar ook ‘normale’ woningen heeft Rob Mutters regelmatig in portefeuille. Van toegevoegde waarde voor de (toekomstige) huizenbezitter is de kennis welke op het gebied van fiscaal- en successierecht aanwezig is. Rob Mutters: ,,Service, de tijd voor de klant nemen en hem extra’s kunnen bieden, is voor ons de normaalste zaak van de wereld. Immers bij de (ver)koop van een huis gaat het in de meeste gevallen wel om het grootste financiële bezit van de mensen”.

Meer info: Mutters Makelaardij – Arend Zeemeringstraat 7 – 4161 CX Heukelum. Tel. (0345)616102 – Fax (0345)623262 – www.muttersmakelaardij.nl of info@muttersmakelaardij.nl.

advertentie
advertentie