Kwaliteit en snelheid zijn vanzelfsprekend bij Yeltex naaiatelier

3 mei 2009 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Toen hij op 18-jarige leeftijd in Frankrijk aankwam om daar het vak van meester kleermaker te leren, kon Zeki Sahin nog niet bevroeden dat hij decennia later een atelier in Gorinchem zou hebben. Op zijn tocht naar de Arkelstad werkte hij voor grote couturiers en ateliers in Parijs. Yeltex staat niet alleen borg voor kwaliteit, maar ook om haar veelzijdigheid die het de klant te bieden heeft.

Gebroederlijk hangen ze naast elkaar, kostuums van Armani, Hugo Boss en Grant en Napapijri in de rekken van meester kleermaker Zeki Sahin. Op zijn achttiende verliet hij zijn geboorteland Turkije en vestigde zich in Frankrijk. In het land van de haute couture leerde hij het vak om daarna aan het werk te gaan bij gerenommeerde couturiers en ateliers in Parijs. ,,Frankrijk is natuurlijk het land om het vak te leren. Daar leer je het echte vakwerk. Daar komt waarschijnlijk mijn voorliefde voor de duurdere merken uit voort,” aldus Sahin.

In februari heeft hij onder de naam Yeltex zijn atelier in Gorinchem geopend. De naam van zijn bedrijf is een combinatie van de voornaam van zijn kleindochter Yelda en textiel. Samen met zijn vrouw Fatma is hij daar bijna dag en nacht te vinden. Eenmaal op zijn praatstoel in zijn moderne atelier in de Kwekelstraat stralen zijn ogen en drukt zijn lichaamstaal de liefde voor het vak uit. Sahin: ,,Niet alleen voor de heren maar ook voor dames ontwerp en maak ik kleding. Daar gebruik ik alleen de beste stoffen voor. Ander belangrijk onderdeel waar ik me mee bezighoud, is het herstellen van kleding en dan vooral die in het wat duurdere segment. In de korte tijd dat mijn atelier in Gorinchem nu bestaat, heb ik al een behoorlijke vaste klantenkring opgebouwd. Dat zegt iets over de kwaliteit die wij leveren. Ook snelheid is iets wat mensen aanspreekt. Binnen maximaal vijf dagen hebben de klanten hun herstelde kledingstuk weer terug.”

Over de kwaliteit van zijn werk hoeft niet getwijfeld te worden. Twee gerenommeerde Gorcumse modezaken Peter van Soest en van Beuzekom mag de sympathieke meester kleermaker tot zijn vaste clientèle rekenen. Niet alleen in stoffen is Zeki Sahin een meester. Met lederen kleding gaat hij net zo makkelijk om.

Bijna alles wat met draad en naald te maken heeft, valt onder zijn warme interesse: ,,Misschien klinkt het wel vreemd, maar ook meubelstoffering en gordijnen zijn een specialiteit van me. De gordijnstoffen importeer ik uit Duitsland. Het gaat dan om stoffen met motieven uit het Midden Oosten en Marokko, maar ook westerse stoffen kunnen besteld worden.”

Kwaliteit, vakmanschap en snelheid zijn kernwoorden bij Yeltex. Sahin: ,,Het komt regelmatig voor dat ik tot diep in de nacht in het atelier bezig ben om alles op tijd gereed te hebben. Bij ons is de klant koning en een tevreden klant zorgt altijd voor de beste reclame voor je zaak.”

Meer informatie: Yeltex naaiatelier – Kwekelstraat 10 – 4201 JV Gorinchem. Telefoon: (0183) 666166 of yeltex@live.nl

advertentie
advertentie