Tuincentrum Sterk op nieuwe locatie heropend

15 september 2009 om 00:00 Nieuws

,,Op dit adres is al veertien jaar ons hoveniersbedrijf gevestigd en de locatie leent zich uitstekend voor de vestiging van een tuincentrum. De opening is eigenlijk een heropening, want we hebben achttien jaar lang een tuincentrum gehad aan de Haarsekade, hier 1700 meter vandaan. Het is hier allemaal een stuk ruimer. Dat is prettig voor onze klanten en de leveranciers, maar ook voor onszelf want we kunnen hier veel efficiënter werken”, vertelt Wim Sterk, gespecialiseerd in het ontwerpen, aanleggen en onderhouden van tuinen. ,,Het is nu trouwens dé tijd om een afspraak te maken voor een winterbeurt voor de tuin”, voegt hij er snel nog aan toe.

ARKEL - In het landelijke gebied tussen Arkel en Gorinchem vond vorige week donderdag op het adres Vlietskade 1074 de feestelijke opening van Tuincentrum Sterk plaats. Een oppervlakte van vierduizend vierkante meter biedt plaats aan een uitgebreid assortiment buitenplanten, struiken en heesters, kamerplanten, snijbloemen, mest- en verzorgingsproducten, accessoires en woondecoraties én vijftig ruime parkeerplekken.

Door Ria Scholten

We nemen samen met zijn echtgenote Corrie een kijkje op het buitenterrein, dat plaats biedt aan planten, bomen, struiken en heesters. Vaste planten, maar ook eenjarig wintergoed zoals winterviolen, bosviooltjes, heide en bergthee zorgen voor een stukje kleur op deze nevelige herfstmorgen. ,, ‘Kleinschalig, overzichtelijk en compleet’ zijn de drie sleutelwoorden die op ons bedrijf van toepassing zijn”, aldus Corrie. ,,We willen echter wél een totaalplaatje bieden en als we een plant niet op voorraad hebben dan vinden het geen moeite om hem te bestellen. Daarnaast hebben we bewust gekozen voor een vriendelijke prijs/kwaliteitverhouding.”

Nieuw in de winkel zijn de snijbloemen. De wintervoeding voor de vogels heeft een plekje gekregen naast de vrolijke gekleurde zakjes met bloembollen, die voordat de winter invalt de grond in moeten. ,,We verkopen uiteraard ook potgrond, meststoffen en bestrijdingsmiddelen en adviseren onze klanten graag hoe ze die het beste kunnen gebruiken”, aldus Corrie. ,,Daarnaast hebben we een bescheiden assortiment kamerplanten en zijdebloemen en een ruime sortering woonaccessoires. We verkopen onder andere landelijk ogende buitenaccessoires van Escher Design en de woondecoraties van PTMD, ofwel Pot en Mand.

,,Ook onze workshops gaan weer van start. Op woensdagavond 7 oktober en zaterdagmiddag 10 oktober gaan de cursisten aan de slag met een herfstdienblad en op 13 en 17 oktober kunnen zij hun creativiteit kwijt in het maken van een herfstkrans. Het cursusprogramma najaar 2009 – voorjaar 2010 is te vinden op onze website www.tuincentrumsterk.nl. Inschrijven kan telefonisch via 0183-622941, bij de infobalie in de winkel en via email: info@tuincentrumsterk.nl.

advertentie
advertentie