Diverse kunst in De Pastorie

3 december 2009 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Expositieruimte De Pastorie is een kunstenaarsinitiatief. In 1996 hebben de kunstenaars Niklas Anderberg en Marja de Raadt een interessant gebouw in Gorinchem gekocht. Dit gebouw was eerst de pastorie van de katholieke kerk in Gorinchem en werd later de muziekschool voor Gorinchem en Omstreken. Sinds 1996 bestaat het overgrote deel van de pastorie uit ateliers en een expositieruimte, die iedere tweede zondag van de maand geopend is tijdens de Culturele Route. In december en de eerste helft van januari wordt elk jaar een grote tentoonstelling gehouden. Dan is de galerie alle zon- en feestdagen geopend en worden professionele kunstenaars uitgenodigd zowel uit Nederland als daarbuiten. Sinds 1996 hebben o.a. Klaus Zylla (D), Ingelise Westman(DK), Sjef Henderickx, Evelyn Snoek, Han Klinkhamer, Teja van Hoften, Arie de Groot, Jan Eric Visser, Jan Barel en Ton Kraayeveld geëxposeerd. Dit jaar bestaat de tentoonstelling uit het werk van vier exposanten: Niklas Anderberg, Han Klinkhamer, Marja de Raadt en Reinoud van Vught.

Niklas Anderberg (Zweden 1950) woont sinds 1983 in Nederland. Hij is opgeleid aan de Kunstacademie in Kopenhagen en exposeert nog steeds veel in Scandinavië. Zijn werk is abstract met invloeden van o.a. Kupka, Mondriaan, Pollock en Poliakoff.www.niklasanderberg.com. Han Klinkhamer (Oss 1950) volgde de kunstopleiding in Essen en Warschau. Na zijn studie vestigde hij zich in het Nederlandse rivierenlandschap, voor hem een onuitputtelijke bron van inspiratie. Zijn schilderijen hebben een abstract karakter en zijn pasteus geschilderd. Ook de tekeningen hebben door het insnijden en lostrekken van het papier eenzelfde gelaagdheid. www.hanklinkhamer.nl. Marja de Raadt ( Gorinchem 1950) maakt o.a. schilderijen waarin zonnebloemen worden verbeeld als zelfportretten en gedroogde lelies worden getransformeerd tot de Pietà. www.marjaderaadt.com. Reinoud van Vught (Goirle 1960) die eerder met vakgenoten de Tilburgse School vormde, is een schilder die alles uit de verf lijkt te willen halen wat erin zit . Op deze zoektocht laat hij zich leiden en verrassen door het materiaal. De beelden die ontstaan roepen associaties op met de diversiteit van vormen in de natuur. www.reinoudvanvught.nl

Bij aankoop van een kunstwerk wordt de poëziebundel Leerling in de Tijd van Lans Stroeve (Arbeiderspers 2007) cadeau gegeven. De expositie is te bezichtigen alle zondagen in december 2009 en de eerste twee zondagen in januari 2010, 1e en 2e kerstdag en nieuwjaarsdag van 13.00 – 17.00 uur en op afspraak. www.expositieruimtedepastorie.com.

advertentie
advertentie