Boek over Indianen in de winkel

21 december 2009 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM – De eerste signeersessie in de Gorcumse boekhandel zit er voor Diederik van Goethem al weer op. De Gorcumse fotograaf heeft in opdracht van het tropeninstituut gedurende vele maanden een uitzonderlijke fotoreportage gemaakt van inheemse Indianen in Suriname. Onderzoekster Eithne Carlin schreef er een overzichtelijke tekst bij voor het boek ‘In de schaduw van de tijger’ dat nu te koop is.

Het boek biedt informatie over de huidige levenswijze van de Surinaamse Indianen en Van Goethem brengt dat met zijn foto’s in beeld. De grote verscheidenheid aan Indiaanse volkeren wordt maar weinig onderkend, schrijft Carlin, soms om politieke redenen. Carlin heeft gedurende twaalf jaar onderzoek in Suriname verricht. Van Goethem heeft er een compilatie bij geschreven waarin hij zijn afkeuring van agressief Amerikaans zendelingenwerk uitlegt. Veel Indianenvolkeren bestaan niet meer waardoor een schat aan culturele en spirituele kennis verloren is gegaan. Maar wat rest moet behouden blijven, aldus de missie van de samenstellers van dit prachtige boek.

Uitgever KIT Publishers (ISBN 978 94 6022 0258) in Amsterdam (e-mail: publishers@kit.nl). En het ligt bij de Gorcumse boekhandel.

advertentie
advertentie