Dacom Foranto heren 1 wint bewogen wedstrijd

21 december 2009 om 00:00 Nieuws

WERKENDAM - Foranto heren 1 speelde afgelopen vrijdagavond een spannende wedstrijd tegen Fusion 2 uit Rotterdam, de nummer 11 op de ranglijst. Wat eerst een makkie leek te worden werd toch een vijfsetter die nog wel gewonnen kon worden door Foranto.

De eerste set begon Foranto sterk. De aanval was gedegen en wist de blokkering van Fusion te omzeilen. Langzaam maar zeker werden de punten binnen gesleept. Fusion maakte in die eerste set veel fouten en kon het Foranto niet moeilijk maken. Zo werd de eerste set makkelijk gewonnen, zelfs met matig spel. De tweede set kwam Fusion kwam beter in het spel en begon sterker te blokkeren. Foranto liet zelf veel liggen in de verdediging, maar kon Fusion vooralsnog van het lijf houden. Robert Blaauw speelde een goede wedstrijd en wist meerdere malen mooi te scoren wat de setwinst opleverde.

Ook in de derde set leek het goed te gaan. Foranto bouwde een voorsprong op van zeven punten. Maar door het sterke blok van Fusion en een wat slappe aanval van Foranto wist Fusion terug te komen. Bij Fusion was de geest uit de fles en de derde set ging verloren. Fusion was door de setwinst helemaal terug in de wedstrijd en begon te geloven in een overwinning. Foranto moest zichzelf hervinden. Arjen Kieboom speelde goed en probeerde de mannen van Foranto er doorheen te spelen. Hetgeen bijna lukte, want Foranto kwam weer op een ruime voorsprong. Maar de geschiedenis herhaalde zich en Fusion kwam weer langzij. De aanval van Foranto was niet scherp genoeg om te scoren. Door een goede service van Robert Blaauw wist Foranto een setpoint af te dwingen. Helaas ging dezelfde Robert Blaauw in de fout door de bal in het net te serveren. Fusion maakte hier gretig gebruikt van en verzilverde zijn setpoint wel.

De vijfde set kwam Rens Kroeze in het veld om Foranto te voorzien van nieuwe energie. Foranto wist snel een kleine voorsprong op te bouwen. De blokkering was sterk en Fusion kon er nog maar moeilijk langsheen komen. Bjorn Wansink en Marcel Kamminga wisten wederom druk te zetten als buitenaanvallers. Foranto had zichzelf in deze opstelling hervonden en pakte de laatste set.

Inmiddels bezet Foranto de vijfde plaats in de ranglijst.

advertentie
advertentie