Debatwedstrijd Gorcumse middelbare scholen

25 januari 2010 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - het Jongerenplatform houdt woensdag 3 februari een debatwedstrijd voor scholieren. De wedstrijd wordt gehouden in het stadhuis Gorinchem van 14.00 uur tot 17.00 uur. Rondom de thema’s ‘huiselijk geweld’, ‘sociale cohesie’ en ‘alcoholgebruik’ worden de leerlingen uitgedaagd een realistisch plan voor de gemeente te presenteren en te verdedigen. De deelnemers zijn vierdeklassers van de verschillende onderwijsvormen in Gorinchem. De scholen die meedoen zijn Merewade College (Wijdschildlaan), Gymnasium Camphusianum en CS De Hoven (Lyceum Oude Hoven).

Harmen Akkerman (Wethouder gemeente Gorinchem), Kees van Willigen (Oud schooldirecteur in Gorinchem en veel gevraagd vrijwilliger) en Ilhan Tekir (voorzitter jongerenplatform) vormen de jury. Ro van Doesburg (stadsdichter van Gorinchem) zal het debat begeleiden.

In januari 2008 is de eerste lichting van het JP met vijftien jongeren tussen de 15 en 22 jaar in Gorinchem gestart. Onlangs is de tweede lichting geïnstalleerd. Het belangrijkste doel van dit platform is het adviseren van de gemeente over verschillende onderwerpen zoals uitgaan, veiligheid, huisvesting etc. Dat kan het platform gevraagd en ongevraagd doen. De eerste lichting van het JP heeft tot nu toe verschillende adviezen uitgebracht richting het gemeentebestuur. Veel van die adviezen zijn door het gemeentebestuur overgenomen. Eén van de adviezen was het organiseren van een scholendebat tussen Gorcumse scholen. Het JP heeft hiervoor een plan van aanpak opgesteld. De doelstelling van het scholendebat is het promoten van het JP; een kweekvijver ontwikkelen voor het JP; bijdragen aan de educatieve ontwikkeling van de jongeren en jongerenparticipatie.

advertentie
advertentie