Genoeg vrijwilligers voor Timmerdorp

22 juni 2010 om 00:00 Nieuws

Lia Slob van de Timmerdorp-organisatie klinkt opgelucht wanneer zij vertelt dat er nog slechts acht vrijwilligers nodig zijn. Een week of twee terug luidde de organisatie nog de noodklok omdat een tekort was van zeker 50 vrijwilligers. ,,Als dit zo blijft kan het wel eens een heel klein Timmerdorp worden,” zo stond er te lezen in de alarmerende oproep.

GORINCHEM – Bijna werd het het kleinste Timmerdorp sinds jaren, maar dankzij een dringende oproep in onder andere deze krant lijkt het erop dat er nu toch voldoende vrijwilligers zijn om 750 kinderen een week van hun leven te bezorgen.

Dankzij de oproep in de kranten stroomden de aanmeldingen voor vrijwilligers ineens binnen. Ook de vrijwilligers van vorig jaar -die in mei altijd al een formulier krijgen waarmee ze zich kunnen aanmelden- werden wakker geschud. ,,Velen bleken dit formulier nog niet teruggestuurd te hebben, maar ze wilden wel graag weer mee helpen al vrijwilliger,” legt Lia uit.

Afgelopen dinsdag gingen dan ook gewoon alle 750 kaarten in de verkoop. ,,Die tien vrijwilligers die we toen nog misten stromen de komende weken wel binnen. Daar maak ik me absoluut geen zorgen over. Sinds dinsdag hebben we al weer twee nieuwe aanmeldingen. Nu zoeken we er dus nog acht.”

Op dit moment zijn er nog een aantal Timmerdorpkaartjes over. Via www.timmerdorp.nl kunnen kaartjes gereserveerd worden. Overigens is de organisatie nog wel op zoek naar mensen die alleen op woensdag en/of donderdag mee willen helpen. Aanmelden kan via www.timmerdorp.nl.

advertentie
advertentie