Heerlijk wonen in een groene omgeving

13 juli 2010 om 00:00 Nieuws

In 2009 werd gestart met Fort Ruigenhoek en momenteel is de verkoop van de eerste fase van het tweede fort in volle gang. Peter en Wendy Dirks kochten een van vier fraaie twee-onder-één kap woningen die op Fort Steurgat worden gerealiseerd. Tot hun verrassing waren zij de eerste kopers in deze fase die hun handtekening onder de koopovereenkomst zetten.

GORINCHEM – De nieuwe woonwijk Hoog Dalem ligt ten oosten van Gorinchem en is ingedeeld in een aantal deelgebieden met elk een eigen uitstraling. In deelplan De Donken wordt een aantal forten gerealiseerd.

Door Ria Scholten

Het is een warme zomerdag als we samen met Peter en Wendy, hun zoontje Vincent en makelaar Ernest Castelein van Van der Brugge Makelaardij een bezoek brengen aan de bouwlocatie. Waar over niet al te lange tijd een levendige woonwijk zal verrijzen, groeit nu nog gras en onkruid dat wordt doorsneden door wegen van mul zand. Op enige afstand staan de eerste woningen van fort Ruigenhoek die nog in aanbouw zijn.

Na het maken van de foto zetten we ons gesprek voort in de knusse eengezinswoning van de familie Dirks aan de Multatulistraat. “We wonen hier nu twaalf jaar en waren al wat langer op zoek naar een ruimer huis met een grote tuin”, vertellen ze. “We hebben verschillende projecten en ook een aantal bestaande woningen bekeken, maar het échte gevoel wilde maar niet komen. Het is geweldig dat we nu de voor ons ideale woning hebben gevonden. We vinden het heel belangrijk dat ons zoontje van bijna twee in een autoluwe en groene omgeving kan opgroeien. We zijn rustige mensen en houden van de natuur. Ook de vele voorzieningen zoals een winkelcentrum, kinderopvang, scholen, speelplaatsen en een buurthuis spreken ons erg aan.”

“Een ander voor ons belangrijk aspect is de duurzaamheid. De woning is uitgerust met een koude/warmteopslagsysteem dat radiatoren overbodig maakt en bovendien milieuvriendelijk is. Het zorgt ervoor dat het lekker koel is in de zomer en comfortabel warm in de winter”, legt Peter uit. “Voordat we ons nieuwe huis kunnen betrekken moeten we nog wel een tijdje geduld hebben. Naar verwachting gaat de bouw in november van start en wordt de woning in het voorjaar van 2012 opgeleverd. We zijn trouwens heel tevreden over de begeleiding tijdens het kooptraject. We hoeven Ernest Castelein en zijn collega Stefan Schreuder maar te bellen en ze staan voor ons klaar.”

Dertig woningen

De eerste fase van Fort Steurgat bestaat uit dertig woningen, waarvan er nog verschillende te koop zijn. De rijwoningen van de types Kazemat en Leeuwenbek zorgen voor een sfeervol straatbeeld. De tweekappers van het type Sierkers bieden een zee van ruimte en vallen op door hun witgeschilderde gevels en grote raampartijen. Het deelplan bevat één vrijstaande woning waarvoor maar liefst vier gegadigden waren en die dus direct verkocht is. De woningen worden gebouwd door Bouwbedrijf Heijmans en zijn ontworpen door Harry Sipkens van Groosman Partners Architecten.

u Belangstellenden kunnen contact opnemen met Van der Brugge Makelaardij: 0183-635011. Zie ook de website www.hoogdalem.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie