Lunchconcert met altviool en piano

13 juli 2011 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Tijdens het derde lunchconcert, in de reeks van negen, musiceren Dana Zemtsov, altviool en Cathelijne Noorland, piano. Twee jonge vrouwen komen naar de Grote Kerk in Gorinchem om het publiek te laten genieten van hun samenspel in het werk van onder andere Schumann, Paganini en Waxman.

Beiden hebben al muziekles vanaf hun kinderjaren en hebben al heel wat prijzen en onderscheidingen in de wacht gesleept, zowel nationaal als internationaal. Zo won Dana Zemtsov (1992), die thans aan het Conservatorium in Maastricht bij Michael Kugel studeert, in 2005 de eerste prijs en de gouden medaille bij het European Competition for Strings in Luxemburg. In datzelfde jaar won ze ook een eerste prijs op het 'Citta di Barletta'. In 2010 verwierf ze de eerste prijs op de 'Avond van de Jonge Musicus' van de NPS. Dit zijn nog maar enkele van haar wapenfeiten

Ook Cathelijne Noorland (1983) begon al op jeugdige leeftijd met pianolessen. Het resultaat van deze muzieklessen mondde in 2007 uit in het behalen van haar Bachelor diploma en twee jaar later, in 2009, voltooide zij haar opleiding 'Master of Music'. Zij was succesvol bij het Prinses Christina Concours, het Zonnewende Concours en het Internationaal Steinweg Wettbewerb, om er maar enkele te noemen.

Het lunchconcert, georganiseerd door de Stichting Vrienden van de Grote Kerk, wordt gehouden op woensdagmiddag 20 juli van 12.15 uur tot circa 13.00 uur. De toegang is gratis, wel is er bij de uitgang een collecte om het werk te bekostigen dat de Stichting zich ten doel heeft gesteld: Onderhoud het behoud van de Grote Kerk voor stad en streek zowel op religieus als op cultureel en sociaal gebied.

advertentie
advertentie