Sport en entertainment tijdens de zaterdagmiddag van de Zomerfeestweek

5 augustus 2011 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - De Groenmarkt staat zaterdag 13 augustus geheel in het teken van sport, dans, cultuur en gezondheid. Tussen 13.00 uur en 17.00 uur kan jong en oud deelnemen aan diverse sportieve activiteiten die worden georganiseerd door Gorinchem Beweegt. ,,Dit Zomer Sportspektakel moet natuurlijk vooral leuk zijn. Het entertainmentgehalte is dan ook hoog. Maar we willen vooral ook de jeugd enthousiast maken voor sport. Op een leuke manier duidelijk maken dat sport goed voor je is, zonder wijzend vingertje," legt Arjan Versluis van Gorinchem Beweegt uit. De middag wordt afgesloten met een verrassingactiviteit. Veel wil de organisatie daar nog niet over zeggen, maar dat Anushka Bozo hierbij aanwezig zal zijn, kan zij wel alvast verklappen.

Tijdens de sportmiddag kan het publiek zelf actief aan de slag tijdens diverse workshops. Op het toneel worden demonstraties gegeven. Arjan Versluis: ,,Bevalt zo'n demonstratie dan kunnen kinderen gelijk aan de slag in een van de workshops. Zo houden we het programma laagdrempelig. Je kunt het zo actief maken als je zelf wil. Er zijn misschien kinderen die aan zoveel mogelijk workshops mee willen doen, maar als je alleen van de demonstraties wil genieten kan dat ook. Niets moet en alles mag. En het mooi is....het is allemaal gratis."

Zangeres Keet, bekend van het RTL-programma Telekids trapt zaterdag om 13.00 uur de middag af. Haar song 'Make a big splash' en tevens de tune van het kinderprogramma zal zij zeker ten gehore brengen. ,,Wij zijn heel blij dat we dit optreden op het laatste moment nog hebben kunnen regelen. Keet is een perfecte binnenkomer en hopelijk blijft de jeugd ook na haar optreden hangen en meedoen aan alle andere activiteiten," lacht Versluis.

Living Well verzorgt een demo SH'BAM, Fit 4 U geeft een kickbox demonstratie, Mavia Maduro geeft een Zumba workshop en Tennisschool V&P geeft een tennisworkshop. Daarnaast is het Duo Jonggeleerd, bekend van Holland's Got Talent, aanwezig voor een demonstratie jongleren. Uiteraard ook weer gevolgd door een workshop. Naast demonstraties en workshops is nog veel meer te beleven. Zo staan er een zestal trampolines opgesteld en is er een tennis snelheidsmeter aanwezig. Kinderen kunnen dan laten meten hoe hard ze kunnen serveren op een tennisdoel. Daarnaast zijn er ook demonstraties en workshops van kinderyoga, Goba en dramalessen. Ook De Gezonde regio is aanwezig.

,,Het is ontzettend leuk om met al deze verenigingen en organisaties samen te werken. Het enthousiasme van de verenigingen is aanstekelijk," legt Versluis uit. Overigens werkt Gorinchem Beweegt tijdens deze middag niet alleen met sportverenigingen samen. Ook cultuur is vertegenwoordigd. In samenwerking met het Gorcums Museum kunnen kinderen schilderijen maken die gerelateerd zijn aan sporten, bewegen en dans. Elk schilderij biedt plaats aan acht kunstenaars in wording. De gemaakte kunstwerken zullen na 13 augustus geëxposeerd worden in het museum en het stadhuis. Medewerkers van De Limonadebrigade lopen ook rond op de Groenmarkt en schenken op ludieke wijze aandacht aan de belangrijke positieve relatie tussen ouder en kind.

Tot slot kunnen er crêpes worden versierd in een speciale kraam. De opbrengst is bestemd voor Inloophuis De Blauwe Anemoon, voor mensen met kanker en hun naasten.

Zie ook www.gorinchembeweegt.nl

advertentie
advertentie