Riddertoernooi in Slot Loevestein

19 september 2011 om 00:00 Nieuws

POEDEROOIJEN - Ter gelegenheid van het 650-jarig bestaan van Slot Loevestein heeft ridder Frederic Zoon tot Egmond een riddertoernooi uitgeroepen. Op 15 en 16 oktober gaan vier ridders de strijd aan met elkaar in een spectaculair steekspel. Behalve het toernooi heeft ridder Frederic nog veel meer verrassingen in petto voor de gasten.

Het riddertoernooi is het hoogtepunt op beide dagen, als de ridders proberen hun lans op elkaar te breken in een steekspel te paard. Voor het zo ver is, kan iedereen de voorbereidingen in het kampement volgen: de helmschouw, paarden worden gezadeld en ridders in het harnas gehesen. Daarnaast zijn er tal van doorlopende activiteiten voor jong en oud: middeleeuwse muziek, zwaardvechten, ridderverhalen, goochelen, kindertoernooi met ezels, wapenschild maken, boogschieten en een gezellige middeleeuwse taveerne. Bij de ridders van de Noorderwind word je opgeleid tot ridder, in de kiddy battle kun je je kunsten tonen. De middeleeuwen zijn een weekend lang terug in Slot Loevestein!

Maak kennis met de ridders op Facebook. Van Anselmus Adornes, Jan III de Baenst, Frederic Zoon tot Egmond en Pieter Metteneye stellen zich voor aan het publiek op www.facebook.com/loevestein en hopen hun gunst te winnen voor de strijd.

Op zaterdag 15 oktober wordt na afloop van het riddertoernooi van 17-20 uur een middeleeuws buffet geserveerd ter ere van de ridders. Natuurlijk ontbreken ook de goochelaar en muzikanten niet! Voor € 45 p.p. kan men aanschuiven bij de ridders. Reserveren is noodzakelijk.

Kaarten voor het toernooi en alle buitenactiviteiten kosten € 7 p.p., kinderen t/m 3 jaar gratis. Het kasteel is alleen toegankelijk i.c.m. het riddertoernooi tegen bijbetaling van: kind 4-18 jaar € 2, volwassenen € 4, museum-/jaarkaart gratis, CJP € 2,50.

De leukste weg is natuurlijk over water. Speciaal voor het riddertoernooi varen de veren uit Gorinchem en Woudrichem extra op 15 & 16 oktober. Kijk voor meer informatie op www.veerdienstgorinchem.nl

Meer informatie en reserveren voor het ridderdiner via www.slotloevestein.nl.

advertentie
advertentie