Huisartsenpost extra open

22 september 2011 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Huisartsenpost Gorinchem is op donderdag 6 oktober overdag open voor spoedeisende klachten. Veel huisartsen in de gemeenten Giessenlanden, Gorinchem, Hardinxveld-Giessendam, Leerdam, Liesveld, Lingewaal, Werkendam, Woudrichem en Zederik voeren op deze dag namelijk actie. Sommige praktijken zijn bereikbaar, maar veel praktijken zijn een deel of de gehele dag dicht. De Huisartsenpost Gorinchem e.o. is daarom op 6 oktober open voor mensen die met spoed een huisarts nodig hebben. Om wachttijden te voorkomen, moet er wel eerst telefonisch contact worden opgenomen met de Huisartsenpost, 0183-646410. Sommige huisartsen in de regio zijn telefonisch wél bereikbaar op 6 oktober. Daarom is aan te raden eerst naar de eigen praktijk te bellen alvorens de Huisartsenpost te bellen. De Huisartsenpost is er op 6 oktober overdag alleen voor klachten die niet kunnen wachten.

Onder het motto ,,Korten maakt meer kapot…'' vindt op donderdag 6 oktober in de RAI in Amsterdam een landelijke manifestatie plaats tegen de aangekondigde kortingen op de huisartsenzorg. Doel van deze manifestatie is duidelijk maken hoezeer de bezuiniging leidt tot verschraling van de huisartsenzorg. Huisartsen in de regio ondersteunen de manifestatie. Tijdens de manifestatie staan huisartsen, huisartsen in opleiding, doktersassistenten en praktijkondersteuners pal voor de huisartsenzorg. De manifestatie brengt de kernwaarden van de huisartsenzorg onder de aandacht en laat zien hoe die onder druk komen te staan als gevolg van de aangekondigde bezuinigingen.

De huisartsen en de huisartsenpost raden patiënten aan herhaalrecepten en verwijskaarten voor 6 oktober op te halen bij hun eigen huisarts. De apotheken van apotheekhoudende-huisartsen blijven open.

advertentie
advertentie