Goba toont met overtuigend spel ware gezicht na winterstop

22 januari 2012 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Een verdiende zege op Punch met 65-57 was het resultaat van het sterke spel van Goba, dat eindelijk weer de bezieling kende, waar het in de afgelopen wedstrijden zo aan ontbrak. Met matige resultaten en een positie in de promotiedivisie die geen uitzicht meer geeft op een plaats bij de eerste vier, ging Goba ook nog eens de winterstop in met een mokkend en ontevreden team. Er was zand in de ooit zo soepel draaiende machinerie gekomen en de sfeer op de bank sprak boekdelen.

Tijdens de winterstop heeft het team de koppen bij elkaar gestoken en zijn er afspraken gemaakt voor de tweede helft van de competitie. Zaterdagavond was Punch uit Delft de eerste tegenstander voor het nieuwe Goba en al snel was de metamorfose zichtbaar. Zowel binnen als buiten de lijnen straalde men weer vechtlust uit en straalde het eindelijk weer teamgeest uit. Punch startte overweldigend met de sterke Olivero en Goba wist de eerste periode met een kleine voorsprong af te sluiten dankzij goed teamwork. Opvallend was dat coach Peter Start minder snel en veel wisselde zoals in voorgaande wedstrijden, waardoor er nu steeds een sterke en stabiele basis in het veld stond. Hierdoor bleef het goed in de wedstrijd en kende het geen zwakke periodes.

Uitblinker bij Goba was aanvoerder Ardan Cusell, die met 22 punten topscorer werd. Applaus klonk er vanaf de tribunes toen Virgil Olmskerk bij Punch het veld in kwam. De guard heeft jaren bij Goba gespeeld en heeft daarna als prof bij diverse teams gespeeld. Met een minimale voorsprong wist Goba de eerste helft af te sluiten. Met een fraaie driepunter zorgde Ardan Cusell voor een kentering in de wedstrijd. Goba werd fanatiek aangemoedigd door de enthousiaste bankspelers en het publiek kon niet achter blijven. Er werd een voorsprong van 15 punten behaald en Goba leek de wedstrijd in de knip te hebben. De lange centers Maas en Hilhorst wisten Punch tegen het sterk verdedigende Goba terug in de wedstrijd te brengen. Maar foutenlast bracht de centers uit de wedstrijd en een energiek Goba wist de wedstrijd uiteindelijk verdiend te winnen met 65-57. Door deze winst staat Goba stevig in de middenmoot; een plaats waar het minimaal thuishoort.

Aanstaande vrijdag speelt Goba in Hoofddorp en zal het een aantal basisspelers door maatschappelijke verplichtingen moeten missen.

Periodestanden: 15-13, 18-19, 18-14 en 14-11

advertentie
advertentie