Gorinchemse IJsclub opent deuren

2 februari 2012 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Helemaal zeker is het nog niet, maar de kans is heel erg groot dat de Gorinchems IJsclub komende zaterdag haar deuren opent voor het publiek. ,,Het is voor 80 % zeker", schrijft de ijsclub in het persbericht dat ze vandaag heeft verspreid. ,,De afgelopen dagen is er hard doorgewerkt om dit schaatsevenement weer dik voor elkaar te krijgen."

De natuur IJsbaan is 1,8 hectare groot en ligt er prima bij. Er staat een leger van vrijwilligers klaar om samen met het bestuur de baan in perfecte staat te houden. Er is een officiële 400 meter baan aanwezig, zodat ook de echte tourschaatsers hier prima hun rondjes kunnen schaatsen. Ook is er een speciale baan voor de fanatieke ijshockeyschaatser.

Er worden tal van activiteiten gehouden zolang de vorst aanhoudt. Voor scholen uit de regio wordt er schoolschaatsen georganiseerd. Scholen kunnen zich aanmelden via: info@gorinchemseijsclub of via 06-81087036. Daarnaast wordt er op zaterdagmiddag een Elfstedentocht gehouden voor de jeugd tot 15 jaar en is er op zondag een priksleewedstrijd voor volwassenen. Verder zijn er kinderschaatswedstrijden, bedrijfschaatsen en een ijsdisco. Kijk voor het actuele programma op www.gorinchemseijsclub.nl.

De entree bedraagt 1 euro voor kinderen tot en met 15 jaar. Volwassenen betalen 2 euro. Lid worden kan ook: de jeugd tot 15 jaar betaald dan 5 euro en vanaf 15 jaar is men 7,50 euro kwijt. Informeer naar de voorwaarden bij de kassa want de winter komt nooit alleen.

advertentie
advertentie