Bijzonder schoolreisje Samen Onderweg

6 maart 2012 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - De bovenbouwleerlingen van de dependance van cbs Samen Onderweg werden onlangs getrakteerd op een bijzondere schoolreis. Ze hadden een excursie naar Amsterdam gewonnen. De kinderen brachten een bezoek aan de Nieuwe Kerk in Amsterdam, want daar wordt momenteel een speciaal educatief project gehouden: '3 geloven op 1 kussen'. In dit project gaat het om de drie wereldgodsdiensten die Abraham als 'stichter' hebben: jodendom-islam-christendom.

Doel van '3 geloven op 1 kussen' is begrip, kennis en respect kweken voor elkaar en voor de grote drie wereldgodsdiensten die ook in Nederland met elkaar leven. De leerlingen kregen in de Nieuwe Kerk een rondleiding waarbij ze van alles kregen te horen over de verschillen en overeenkomsten van de godsdiensten. Speciale aandacht was er voor het jodendom.

Het project past erg goed bij de uitgangspunten van CBS Samen Onderweg. Het is een open christelijke school waar kinderen van verschillende afkomst welkom geheten worden en waar respect hoog in het vaandel staat. Naast de dependance op de Van Goudoeverstraat is er ook een locatie op Stalkaarsen en Bauerstraat.

advertentie
advertentie