Rapid heren in vorm na winterstop

11 maart 2012 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - De winterstop heeft Rapid Heren 1 goed gedaan. Zondag is werd Tempo'34 uit Rotterdam thuis met 8-1 verslagen. Een welkome uitslag voor de Gorcumse hockeyers die dit jaar streven naar promotie. Op dit moment staat de ploeg op een keurige tweede plaats.

Rapid speelde vanaf het fluitsignaal full pressure. Dit resulteerde in de zesde minuut in een omspeling van de keeper door Sander van Gulik. Hij trof echter een verdediger op de doellijn, die de doelpoging pareerde. Twee minuten later trof Van Gulik weer een geweldig spelende goalie van Tempo tegen zich. Misschien was hij wel degene die Rapid van een monsterscore weerhield. In de dertiende minuut resulteerde een interceptie van Feiko Westendorp in het eerste doelpunt van de Gorcumse mannen. Weer twee minuten later was het Roderik Wijting die in een rush van achteruit opstoomde naar de vijandige cirkel en de keeper op het verkeerde been zette: 2-0. Het derde doelpunt viel na een strafcorner waarin Van Gulik in tweede instantie de bal hoog in de touwen joeg. Een van tevoren goed geoefende variant zorgde voor de 4-0. Van Gulik speelde af aan Leon Hekman die de bal ziedend hard het dak in pushte. Vlak voor rust was het Sjoerd van den Wijngaarden die in een rommelige scrimmage Rapid op 5-0 zette.

In de rust werd duidelijk gemaakt dat de Rapid-mannen in de tweede helft de rust moesten bewaren, langzaam opbouwen van achteruit en goed en snel samenspelen. Wederom was het Westendorp die voor het zesde punt zorgde. In de 45ste minuut scoorden de heren na mooi samenspel tussen Titus de Wal, Westendorp en Van Gulik. Wat de linkerverdediger kon, moest Lucas van der Meij als rechtsachter ook kunnen. "Gewoon'' opkomen en droog achter de keeper deponeren. Een moment van onachtzaamheid resulteerde in het enige doelpunt tegen.

Volgende week wacht een uitwedstrijd tegen Vlijmen dat vierde staat op de ranglijst.