'De tuinkamer is de kroon op ons werk'

12 maart 2012 om 00:00 Nieuws

VUREN - Op een fraaie locatie aan de Waaldijk 65 staat Herberg De Swaen. De eigenaren Ritske en Atie Lamsma ontvangen hun gasten in een sfeervolle ambiance. Nieuw is de tuinkamer aan de achterzijde die plaats kan bieden aan dertig personen. De Swaen is tevens een sfeervolle trouwlocatie.

Door Ria Scholten

,,Voordat we dit pand tweeëntwintig jaar geleden kochten was er een café annex snackbar in gevestigd'', vertelt Ritske. ,,Het heeft in de loop van de jaren een complete metamorfose ondergaan. Alle verbouwingen en veranderingen aan de inrichting, die sindsdien hebben plaatsgevonden, zijn door ons zelf uitgevoerd en we zien de tuinkamer dan ook als de kroon op ons werk.''

Het restaurant en de lounge zijn bijzonder sfeervol ingericht. Bij mooi weer is het op het overdekte buitenterras goed toeven. Het echtpaar heeft de taken goed verdeeld. Als gastheer en sommelier is Ritske het gezicht van de zaak, terwijl Atie als chef-kok leiding geeft aan de keukenbrigade. Zij heeft zestien jaar in Ierland gewoond en het is dan ook niet verwonderlijk dat veel van de in De Swaen geserveerde gerechten een Ierse touch hebben. ,,In ons restaurant kun je een avond gezellig tafelen, met z'n tweeën of met familie of vrienden'', aldus Ritske. ,,We werken met een wekelijks wisselend menu waarin louter dagverse en biologische producten zijn verwerkt. De gasten hebben de keuze uit een menu met drie, vier, vijf of zes gangen.''

De tuinkamer is strak en bijzonder sfeervol ingericht en sluit qua sfeer goed aan bij de lounge en het restaurant. Blikvanger is de grote, feestelijk gedekte tafel. De ruimte is dan ook uitermate geschikt voor een familiediner, maar ook voor andere doeleinden. ,,Sinds kort organiseren wij hier zondagmiddagactiviteiten'', vertelt Ritske. ,,Afgelopen zondag hebben we onze bekende high tea geserveerd met zoete en hartige heerlijkheden uit eigen keuken. Voor komende zondag staat er van 13.00 tot 17.00 uur een wijn- en spijsproeverij op het programma. De gasten kunnen dan genieten van vijf mooie gerechtjes in combinatie met een proeverij van twee wijnen per gerecht. Uiteraard wordt uitleg gegeven over de wijnen en de gerechten. De kosten bedragen 45 euro per persoon. Op 25 maart serveren wij vanaf 13.00 uur een echte Ierse Sunday lunch voor 29,50 euro per persoon. Op het menu prijkt als voorgerecht een salade met Ierse zalm of gerookte ribeye. Het hoofdgerecht bestaat uit een roast van Ierse runderen met groente en roasted potatoes en het nagerecht uit een warme Ierse apple pie met vanille-ijs en room. Reserveren is mogelijk via email info@herbergdeswaen.nl of telefonisch via 0183-630412. Voor uitgebreide informatie over ons bedrijf verwijs ik graag naar de website. www.herbergdeswaen.nl.

Herberg De Swaen is tevens een sfeervolle trouwlocatie. Alle festiviteiten, behalve het kerkelijke huwelijk, kunnen er plaatsvinden. Bij mooi weer is het mogelijk om in de tuin te trouwen. Alle informatie is te vinden op de speciale website: www.bruiloftvieren.nl.

advertentie
advertentie