Jan van Arckel tweemaal op podium

18 maart 2012 om 00:00 Nieuws

ARKEL - Op het parcours van Jan van Arckel aan de Vlietskade is afgelopen zaterdag de derde wedstrijd in de landelijke jeugdcompetitie mountainbiken 2012 verreden. Het evenement was druk bezocht met bijna tweehonderd jeugdige rijders van 7 t/m 14 jaar uit het hele land. Jan van Arckel was met zeker twintig jeugdrijders in alle categorieën goed vertegenwoordigd. Twee rijders behaalden het podium: Noa Stolk uit Nieuwendijk werd eerste in haar categorie 1 meisjes en Kjell Roerbag uit Vuren behaalde in categorie 3 jongens een tweede plaats. Hij verloor op banddikte van de regerend Nederlands kampioen.

De andere rijders van Jan van Arckel hebben ook goed gereden tijdens deze derde wedstrijd. Jesse Bikker behaalde in categorie 6 een mooie vierde plaats. Ter afsluiting van de dag behaalde Wesley van Loon uit Werkendam een sterk bevochten achtste plaats.

Het jeugd mountainbiken is een vrij onbekende sport, maar Jan van Arckel mag zich verheugen op een steeds groter wordende groep jeugdige renners. Op dit moment trainen er zo'n 70 kinderen in de leeftijd van 6 tot 14 jaar. Een deel van deze groep rijdt ook mee in de landelijke competitie.

advertentie
advertentie