Lenzen op proef bij Specsavers

15 juni 2012 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Hoewel lenzen veel gemak en comfort kunnen brengen, durven veel Nederlanders er niet aan te beginnen. Bijna de helft (46 procent) van de brildragers heeft ooit overwogen om lenzen te dragen, maar zag hier uiteindelijk toch vanaf. Voornaamste redenen zijn dat mensen het eng vinden om aan hun ogen te komen (38 procent) en het onhandig vinden omdat ze denken dat het teveel gedoe is en tijd kost (35 procent). Zo blijkt uit representatief onderzoek van Specsavers onder bril- en contactlensdragers. De optiekketen heeft de uitkomsten van het onderzoek gebruikt voor een handige instructiefilm voor het dragen van contactlenzen. Hierin wordt onder andere duidelijk uitgelegd hoe je contactlenzen gemakkelijk en hygiënisch in- en uit doet. Bij Specsavers Gorinchem zijn contactlenzen bovendien nu een maand lang gratis uit te proberen bij een halfjaar abonnement.

Naast het feit dat veel brildragers het niet aandurven om lenzen te dragen, ondervinden ook lensdragers nadelen bij het dragen van lenzen. Een kwart van de mensen die contactlenzen draagt, geeft aan dat ze dit in de eerste instantie hebben uitgesteld. Ook zij waren bang om aan hun eigen ogen te komen (44 procent) of vonden het onhandig (35 procent). Bovendien is bijna 40 procent van de lensdragers bang om een lens kwijt te raken. 1 op de 5 lensdragers geeft aan deze nadelen nog steeds wel eens te ondervinden. Een instructiefilmpje over het gebruik van lenzen wordt dan ook door 90 procent van de lensdragers nuttig bevonden. Ook 80 procent van de brildragers denkt dat een instructiefilmpje nuttig is: 20 procent van de brildragers denkt zelfs dat een filmpje ze ook over de streep kan trekken om lenzen te gaan dragen. Voor 1 op 3 brildragers is het gratis uitproberen van lenzen een drempelverlagende factor.

,,Het is jammer dat veel mensen door angst en onwetendheid geen lenzen durven te dragen. Als je er op de juiste manier mee omgaat, kunnen lenzen veel comfort en gemak brengen. Uit ons onderzoek komt naar voren dat veel mensen behoefte hebben aan duidelijke voorlichting over lenzen. Met een instructiefilmpje willen we mensen die voor het eerst lenzen gaan dragen - of dit overwegen - een handje helpen. Ook kan het handig zijn voor mensen die al langer lenzen dragen'', vertelt opticien Mike Boemaars van Specsavers Gorinchem aan de Westwagenstraat 2.

Specsavers heeft een ruim aanbod contactlenzen, onder andere van easyvision® Umere. Deze lenzen zijn gemaakt van siliconen hydrogel, een materiaal dat dezelfde hoeveelheid zuurstof doorlaat als bij iemand die geen contactlenzen draagt. Deze lenzen zijn nu een maand lang gratis uit te proberen bij een abonnement van een half jaar. Hiervoor kan iedereen terecht in de winkel.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie