Beatrixziekenhuis kwaliteitsziekenhuis voor dikke darmkanker

16 november 2012 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Het Beatrixziekenhuis heeft van zorgverzekeraar Menzis het predicaat kwaliteitsziekenhuis gekregen voor de behandeling van dikke darmkanker. Het Beatrix krijgt het predicaat, omdat het deze zorg met hoge kwaliteit levert. Bij de toekenning van TopZorg is door Menzis nauw samengewerkt met de Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties (NFK) en de Stichting voor Patiënten met Kanker aan het Spijsverteringskanaal (SPKS). Meer nog dan in voorgaande edities van TopZorg ligt de nadruk op de wensen en eisen die patiënten stellen aan de zorg die ze krijgen.

Mirjam Lormans, directeur van het Beatrixziekenhuis is erg blij met deze uitverkiezing van Menzis. ,,We zijn continu bezig om de zorg naar een hoger niveau te tillen. Dat heeft zich vertaald in het predicaat kwaliteitsziekenhuis voor darmkanker. Hiermee bewijzen we dat we voortreffelijke zorg betrokken en dichtbij leveren."

Voor patiënten met dikke darmkanker werken verschillende specialisten nauw samen. Het team bestaat uit een MDL-arts, internist-oncoloog, chirurg-oncoloog, radioloog, patholoog, radiotherapeut en een gespecialiseerd verpleegkundige. ,,Mensen die mogelijk darmkanker hebben, krijgen zo snel duidelijkheid", zegt Frank Logeman, maag-darmchirurg-oncoloog in het Beatrixziekenhuis. ,,In een betrekkelijk korte periode worden alle benodigde onderzoeken uitgevoerd, wordt een plan van aanpak opgesteld en begint de behandeling. Het hele traject is erop gericht om patiënten snel de juiste zorg te bieden voor, tijdens en na de behandeling."

Bij het toekennen van TopZorg predikaat heeft Menzis naast criteria voor medische kwaliteit vooral de wensen van de patiënt als uitgangspunt genomen. Daarom is het voldoen aan de voorwaarden van de Patiëntenwijzer Darmkanker van de NFK een belangrijk vereiste. Het hebben van het TopZorg predikaat laat zien dat het ziekenhuis verder kijkt dan de behandeling en de mens centraal stelt door speciale aandacht te geven aan nazorg, omgeving van de patiënt en het geven van informatie.

advertentie
advertentie