Afbeelding
Janus Visser/BDU

Beatrixziekenhuis kwaliteitsziekenhuis voor prostaatkanker

21 december 2012 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Het Beatrixziekenhuis heeft van zorgverzekeraar Menzis het predikaat kwaliteitsziekenhuis gekregen voor de behandeling van prostaatkanker. Het Beatrix krijgt het predikaat, omdat het deze zorg met hoge kwaliteit levert. Bij de toekenning van TopZorg is door Menzis nauw samengewerkt met de Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties (NFK) en de ProstaatKankerStichting.nl. Bij het toekennen van het TopZorg predikaat heeft Menzis, naast criteria voor medische kwaliteit, vooral de wensen van de patiënt als uitgangspunt genomen.

Mirjam Lormans, directeur van het Beatrixziekenhuis is erg blij met deze uitverkiezing van Menzis. ,,We zijn continu bezig om de zorg naar een hoger niveau te tillen. Dat heeft zich vertaald in het predicaat kwaliteitsziekenhuis voor prostaatkanker. Hiermee bewijzen we dat we voortreffelijke zorg betrokken en dichtbij leveren." Eerder ontving het Beatrixziekenhuis een TopZorg predikaat voor de behandeling van patiënten met borstkanker, spataderen, staar, liesbreuk, meniscus, knieën, heupen, hernia's, amandelen en darmkanker.

Voor de behandeling van patiënten met prostaatkanker werken verschillende specialisten nauw samen. Het team bestaat uit een uroloog, oncoloog, radioloog, patholoog, radiotherapeut en verpleegkundig specialist. ,,Mensen die mogelijk prostaatkanker hebben, krijgen zo snel duidelijkheid", zegt René Gilhuis, uroloog in het Beatrixziekenhuis. ,,In een betrekkelijk korte periode worden alle benodigde onderzoeken uitgevoerd, wordt een plan van aanpak opgesteld en begint de behandeling. Het hele traject is erop gericht om patiënten snel de juiste zorg te bieden vóór, tijdens en na de behandeling. Daarnaast is er extra aandacht voor de patiënt. Zo begeleidt en adviseert een gespecialiseerd verpleegkundige de patiënt gedurende het hele behandeltraject."

Het hebben van het TopZorg predikaat laat zien dat het ziekenhuis verder kijkt dan de behandeling en juist de patiënt centraal stelt door speciale aandacht te geven aan nazorg, de omgeving van de patiënt en het geven van informatie. In een TopZorg ziekenhuis weet de patiënt wie er op welk moment verantwoordelijk is voor de zorg en wordt standaard gescreend of er behoefte is aan psychosociale zorg.

advertentie
advertentie