Voorjaarsvakantie op Slot Loevestein: elke dag wasdag

6 februari 2013 om 00:00 Nieuws

POEDEROIJEN - Slot Loevestein is 650 jaar oud en wie oud is, heeft veel verhalen te vertellen. In de geschiedenis van het kasteel en de vesting zijn veel juweeltjes opgetekend. Een aantal daarvan worden dagelijks verteld. In de voorjaarsvakantie (van 16 februari tot en met 3 maart) keert een 17e-eeuwse wasvrouw terug naar Slot Loevestein voor de laatste vestingroddels…

Vesting Loevestein is in rep en roer. Een aanval dreigt. Het is hard werken. Voor de soldaten, maar ook voor de wasvrouw. Zij zorgt dat alle vuile kleding schoon wordt. Een zware taak, maar toch doet ze haar werk met plezier. Elk kledingstuk vertelt namelijk een eigen verhaal. Soms zijn er bijzondere dingen in de kleding achtergebleven. Soms vertellen de sporen op de kleding zelf het verhaal. Soms doet het haar denken aan verhalen uit vroegere tijden of van horen zeggen. Al deze verhalen leven op vesting Loevestein. De wasvrouw vertelt ze graag tijdens haar werk aan iedereen die het horen wil.

Nieuwsgierig geworden naar welke verhalen, herinneringen en roddels de wasvrouw te vertellen heeft? Of wilt u dat de wasvrouw uw verhaal doorvertelt? Bezoek dan in de voorjaarsvakantie Slot Loevestein en laat uw eigen verhaal achter op een soldatenhemd aan de waslijn. Wie weet vertelt de wasvrouw binnenkort ook dat verhaal.

Kinderen mogen elke dag gratis flessenpost versturen met hun persoonlijke herinnering aan Loevestein. Verder: spelen met Oudhollands speelgoed op de Voorburcht (ook leuk voor grote mensen), gratis kennismaken met een aantal onderdelen (kruittoren, soldatenhuisjes, expo, bomvrij onderkomen) van de nieuwe presentatie '1001 bommen en granaten' en lekker smullen van huisgemaakte appeltaart in de taveerne.

Overige activiteiten

22 februari 19.00 en 20.15 uur: theatervoorstelling gebroeders Grimm

24 februari 13.00 - 17.00 uur: Napoleontische exercitie

24 februari 13.00 - 17.00 uur: historisch koken in de Keucken van het kasteel

Info: www.slotloevestein.nl

advertentie
advertentie