Lange brug volledig afgesloten van 2 tot en met 5 april

28 maart 2013 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - De Lange brug is van dinsdag 2 april 6.00 uur tot en met vrijdag 5 april 17.00 uur volledig afgesloten voor al het gemotoriseerde verkeer en voetgangers. De val (beweegbare deel van de brug) is gerestaureerd en wordt weer teruggeplaatst. Voetgangers kunnen tijdens de afsluiting gebruik maken van een gratis pendeldienst tussen het station en de Gorcumse binnenstad.

Vanaf 2 april wordt de tijdelijke noodbrug vervangen door de oorspronkelijke gerestaureerde val (beweegbare deel van de brug). Afhankelijk van de voortgang van de werkzaamheden staat de openstelling van de brug gepland voor vrijdag 5 april om 17.00 uur. Dan gaat de brug weer open voor alle verkeer.

Voetgangers kunnen tijdens deze afsluiting dagelijks tussen 7.00 uur en 19.00 uur gebruik maken van de gratis pendeldienst tussen het station en de haltes in de Gorcumse binnenstad. Ook de reguliere busdiensten zijn op het traject van en naar de binnenstad gratis, daarbuiten betaalt men het normale tarief.

Begin vorig jaar (2012) is er in de Lange Brug een vorm van betonrot aangetroffen. De geplande verbreding van de brug kon hierdoor niet doorgaan. Om het proces van betonrot te vertragen zijn het dek, de zijkant en de onderkant van de brug waterdicht gemaakt. Hiervoor zijn eerst de oude asfaltverharding verwijderd en het beton gerepareerd. Daarna is er een waterdichte laag op het beton aangebracht en is de brug voorzien van een nieuwe laag asfalt.

advertentie
advertentie