Nationale Sportweek van start in sporthal de Hoefslag

12 april 2013 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - De Nationale Sportweek is dit jaar van 20 april tot en met 27 april. Verschillende sportaanbieders in heel Nederland geven geïnteresseerden de kans gratis kennis te maken met sport. Gorinchem Beweegt organiseert de Nationale Sportweek voor Gorinchem in samenwerking met 23 Gorcumse sportaanbieders. Wethouder Sport Jack Oostrum opent op zaterdag 20 april de Nationale Sportweek tijdens de DoeMEEdag in sporthal de Hoefslag.

Tijdens de Nationale Sportweek kunnen Gorcumers vanaf 13 jaar allerlei sporten vrijblijvend uitproberen. Zoals een uurtje bootcamp, hockey, duiken, salsa of tennissen, waterpolo, yoga of roeien. Deelname is geheel gratis en vrijblijvend en inschrijven is niet nodig, alleen geschikte kleding meenemen is voldoende.

De Nationale Sportweek is sinds drie jaar een jaarlijks terugkerend evenement in Gorinchem. Iedereen vanaf 13 jaar krijgt de kans om zelf te zien en te ervaren wat er allemaal mogelijk is op sportief gebied in Gorinchem, hoe leuk het is om te sporten en hoe belangrijk het is om alleen of samen met anderen sportief bezig te zijn.

DoeMEEdag

Mensen met een beperking kunnen tijdens de Nationale Sportweek ook kennis maken met nieuwe sporten. Op 20 april is er een speciale sportinstuif in sporthal De Hoefslag van 14.00 uur tot 15.45 uur voor iedereen met een verstandelijke of een lichamelijke beperking én hun familie, vrienden, huisgenoten en/of begeleiders. Deze DoeMEEdag voor de regio Gorinchem, Alblasserwaard-Vijfheerenlanden wordt georganiseerd door Tandem Support in opdracht van MEE en in samenwerking met Gorinchem Beweegt. De toegang is gratis en aanmelden kan via e-mail op www.tandemsupport.nl

Het gehele programmaoverzicht van de Nationale Sportweek is te vinden op www.gorinchembeweegt.nl, bij de verschillende sportaanbieders en op de gemeentepagina in de stad Gorinchem van 16 april.

advertentie
advertentie