Rolf Huijssen kandidaat voorzitter vv Schelluinen

11 mei 2013 om 00:00 Nieuws

SCHELLUINEN - Tijdens de na de zomervakantie te houden ledenvergadering van vierdeklasser vv Schelluinen wordt Rolf Huijssen door het bestuur voorgedragen als nieuwe voorzitter van de vereniging. De huidige preses Jan de Bruijn zal dan na zeventien jaar, waaronder een jaar ad interim, de bekende voorzittershamer overdragen aan zijn opvolger.

Het viel niet mee om een nieuwe voorzitter, laat staan een opvolger voor de ervaren Jan de Bruijn te vinden. ,,Maar die zochten we ook niet'', vertelt secretaris Rob van Driel. ,,Een nieuwe Jan de Bruijn is eenvoudigweg niet te vinden. Daar waren we snel uit. Jan was en is een Manusje van Alles en steekt heel veel uren in de club. We hebben een nieuwe voorzitter nodig, die als een moderne manager onze club in deze moeilijke periode nieuw elan kan geven. En met Rolf Huijssen denken we de juiste man te hebben gevonden.''

Toen tijdens de afgelopen ledenvergadering geen nieuwe voorzitter zich aanmeldde en zelfs niemand bereid was om in een commissie te gaan zitten om een opvolger voor Jan de Bruijn te vinden, heeft Rob van Driel de stoute schoenen aangetrokken. ,,Samen met Aart van der Wiel en Theo Sprong, verenigingsmensen pur sang, zijn we zeer zorgvuldig te werk gegaan. Met hulp van organisatiedeskundige en verenigingslid Peter van den Bosch hebben we eerst een profielschets opgesteld en aansluitend zijn we gericht gaan zoeken naar een man of vrouw, die de vereniging nog in lengte van jaren - want dat willen we - kan laten voortbestaan. De eerste groslijst werd teruggebracht tot tien personen en uiteindelijke hielden we vier kandidaat-voorzitters over. Twee daarvan zaten liever op de reservebank. Met het overblijvend duo hebben we uitvoerig gesproken. Interessante gesprekken ook, want iedereen was van mening dat deze mooie vereniging en dito accommodatie niet verloren mogen gaan'', aldus Rob van Driel.

De beoogd voorzitter Rolf Huijsssen loopt al een flink aantal jaren rond op sportpark Scalune, met name bij de jeugdafdeling. Hij beseft als geen ander dat ook daar de toekomst van de vereniging ligt. ,,Ik heb een drukke baan als ondernemer met twee bedrijven, maar ik heb er zin in. Inmiddels heb ik al een plan van aanpak geschreven en dat wil ik zo snel mogelijk aan het bestuur voorleggen. Het moet en kan anders bij de vereniging. De gloriejaren van het eerste elftal heeft onze vereniging geen windeieren gelegd, maar op een sportcomplex met een mooie kantine, prachtige tribune en een ultramoderne licht- en beregeningsinstallatie moeten wel spelers zijn. Als voorzitter wil ik een wending aan de club geven, te beginnen bij de jeugd'', belooft de enthousiaste 45-jarige Giessenburger, die uiteraard moet wachten met daadwerkelijke uitvoering van zijn plannen tot de leden hem officieel benoemen tot voorzitter.

advertentie
advertentie