Schaakclub Giessen en Linge

20 mei 2013 om 00:00 Nieuws

REGIO - De schaakclub Giessen en Linge heeft in de interne competitie de 30e ronde gespeeld. Jan de Jong bracht met zijn c-pion een schijnoffer om het centrum open te breken en zijn ontwikkelingsvoorsprong te gelde te maken. Hij koos echter het verkeerde vervolg zodat tegenstander Eddy Korevaar zijn pluspion kon behouden, steeds beter in de partij kwam en uiteindelijk de partij naar winst kon voeren. Eddy staat nu steviger op de derde plaats, maar moet nog wel minimaal remise maken in de laatste ronde om deze plaats vast te kunnen houden.

Hans Karelse had niet veel moeite met Arjan Uittenbogaard, die op een gegeven moment nog wel een tegenaanval plaatste. Deze tegenaanval kon echter eenvoudig door Hans worden opgevangen. Hans staat hiermee op de vierde plaats met dus nog een kleine hoop op meer. Wim Rietveld bekroonde een mooie aanvalspartij tegen Wim Koutstaal die wel erg verdedigend speelde. Wim is door dit resultaat de top 10 binnengedrongen en staat nu op de negende plaats. Frans Fijlstra speelde goed tegen Henk van Houwelingen. Henk hield weliswaar lang vol, maar in het eindspel wist Frans zijn vrijpion met de hulp van zijn lichte stukken naar de overkant te dirigeren. Volgende week is de laatste ronde.

Bekerfinale

De tweede finalewedstrijd tussen Tim Schakel en Jaco Vonk stond deze ronde op het programma, nadat eerder de eerste partij in remise was geëindigd. Evenals de eerste partij ging ook deze partij ging gelijk op en alles wees op een nieuwe remise. Ook deze partij was van een behoorlijk niveau, totdat Tim in een vlaag van verstandsverbijstering tot verbazing van beide spelers - niet in het minst van hemzelf - zomaar ineens de partij weggaf. Een anticlimax, deze black-out was ook voor de winnaar onbevredigend, maar ook dit soort incidenten hoort bij de schaaksport.

Dit alles neemt echter niet weg dat Jaco kan terugzien op een fantastisch seizoen: het clubkampioenschap was al binnen en nu dus ook het bekerkampioenschap. Daarnaast heeft hij een flinke progressie gemaakt op de elolijst (de elolijst geeft middels een cijfer de speelsterkte weer).

advertentie
advertentie