Open tuinen in Schelluinen

19 juni 2013 om 00:00 Nieuws

SCHELLUINEN - Groei en Bloei Gorinchem organiseert Open Tuinen voor haar leden en alle andere belangstellenden. Op 29 juni zijn er zes tuinen in Schelluinen te bezoeken van 10.00 tot 17.00 uur.

Op Nolweg 38 is een landelijk gelegen parkachtige tuin van 8000 m2 geopend. De tuin heeft verschillende vijvers, borders en bosschages en een kas met een grote druif. Ook kunnen bezoekers wandelen door fruitlaantjes.

Op Nolweg 20 is een echte liefhebberstuin. De voortuin bevat veel verschillende planten in de vakken omgeven met buxus. In de achtertuin is de groentetuin en er zijn vele soorten frambozen, aardbeien en kersen. De vijver en krielkippen zijn ook te bekijken vanaf enkele zitjes.

Recht tegenover is de tuin op Nolweg 13d. Ook hier een bloemrijke voor- en zijtuin. Achter een grote groentetuin, enkele kassen, vele pruimenbomen en speciale grote kippen.

Op Nolweg 5 is er een boomrijke tuin, maar ook met volop bloeiende planten. Speciale delen van de tuin zijn gereserveerd voor de vlinders, kippen, zwijntjes en konijnen. Van een bevriend kunstenaar worden enkele beelden tentoongesteld.

In de Roerdompstraat 5 is een strakke voortuin met hoge bomen, rozen, hortensia en lavendel. De achtertuin is voorzien van vaste planten en diverse struikjes aan het speels gevormde gazon.

Aan de Voordijk 37 is er een landschappelijke tuin met onder andere een natuurlijke vijver en geïntegreerde borders op kleur. De eigen bijen maken gretig gebruik van de bij- en vlindervriendelijke beplanting in de prairietuin met zijn mooie planten en grassen. Er zijn diverse soorten fruit, een moestuin en een grote kas.

Een nadere omschrijving van de tuinen en andere activiteiten: www.gorinchem.groei.nl

advertentie
advertentie