Muzieklessen Muziekpunt in de Haarhorst

2 augustus 2013 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Vanaf 1 september tot en met 31 december kunnen inwoners van Gorinchem voor muzieklessen terecht in de Haarhorst. De muziekdocenten die vanuit TOON in een nieuw initiatief de muziekeducatie op zich willen blijven nemen, nu onder de naam Muziekpunt Gorinchem, nemen hier tijdelijk hun intrek. Na de opheffing van Kunstcentrum Toon zochten de 23 docenten nieuw onderdak. Na gesprekken met de gemeente, is de Haarhorst als mogelijke leslocatie naar voren gekomen. De gemeente heeft vervolgens contacten gelegd tussen Staerk, de beheerder van het pand en het Muziekpunt. Dit heeft geleid tot overeenstemming tussen Staerk en het Muziekpunt.

Voorafgaand aan de overeenstemming hebben enkele vertegenwoordigers van het Muziekpunt de Haarhorst bezichtigd en daar positief op gereageerd.

Peter Bansberg van het Muziekpunt: "Bij onze zoektocht naar een nieuw onderkomen is het steeds van belang geweest om als groep docenten een plek te vinden waar we bij elkaar kunnen blijven. Het contact tussen docenten en leerlingen geeft de meerwaarde aan muziekonderwijs zoals Muziekpunt Gorinchem dat ziet. Bij de Haarhorst kan dat. De huurprijs, de bereikbaarheid en het parkeren, maar bovenal de geïsoleerde lesruimten voor de verschillende vormen van muzieklessen, maken huisvesting in de Haarhorst zeer gewenst. Hoe we na 1 januari 2014 verder gaan is nog niet duidelijk, ook daarover blijven we in gesprek met de gemeente."

Wethouder Cultuur Marcel Doodkorte: "Ik ben blij dat de muzieklessen door blijven gaan in Gorinchem, voorlopig in de Haarhorst. We willen als gemeente graag een bijdrage leveren aan het realiseren van initiatieven op het gebied van cultuureducatie zoals het Muziekpunt."

MuziekPunt Gorinchem biedt muzieklessen op een groot scala van instrumenten, voor jong en oud. Individueel, of in een groep. Inwoners kunnen zich aanmelden via de website.

w www.muziekpuntgorinchem.nl

advertentie
advertentie