Team van Zuilen duikt grachten in voor ALS

2 september 2013 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM/ AMSTERDAM - Twee kilometer zwemmen door de Amsterdamse grachten voor het goede doel. Op 8 september worden de City Swims voor de tweede keer gehouden. Ook Gorinchem is vertegenwoordigd bij dit bijzondere zwemevenement. Vier dames van Van Zuilen Mode hebben de afgelopen weken hard getraind. Bert van Zuilen coacht de dames met veel plezier. ,,We hebben er erg veel zin in", vertelt hij.

Door Lisa Middelkoop

,,Klanten van ons zijn in aanraking gekomen met de ziekte ALS, hierdoor komt het dichterbij en zie je wat het met mensen doet. Toen we hoorde dat de opbrengst van de City Swims naar deze ziekte gaat kwam mijn vrouw, Agnita met het idee om het evenement te sponsoren. Daarna vroegen we ons al snel af waarom we eigenlijk niet zelf mee konden doen", vertelt Van Zuilen. En zo gezegd, zo (bijna) gedaan. Het team bestaat uit vier vrouwen: Agnita van Zuilen, Miranda Straks, Carolien Vink en Corrie van der Zouwen. Alle vier houden ze veel van zwemmen. ,,We moesten echter wel even trainen", vertelt Bert van Zuilen als een echte coach. ,,Twee kilometer is niet niets." Het team krijgt veel leuke reacties. ,,Meer dan dat we hadden verwacht. Iedereen is erg enthousiast, dat is erg leuk. Hierdoor krijgen we er alleen maar meer zin in", lacht de eigenaar.

Met meer dan 1.000 deelnemers is het unieke zwemevenement City Swims nu al succesvol. De opbrengst gaat naar stichting ALS. ALS (Amyotrofische Laterale Sclerose) is een zeer ernstige zenuw-/spierziekte, waardoor de zenuwcellen in het ruggenmerg en de hersenen langzaam afsterven. Spiergroep voor spiergroep valt uit. Over de oorzaak is nog steeds weinig bekend. Door evenementen als deze komen ze steeds een stukje verder met onderzoeken naar de oorzaak. Vorig jaar werd er ruim 740.000 euro opgehaald met de City Swims. Nu staat de teller al op 1.192.181 euro aan donaties. Het team van Zuilen hoop op vele aanmoedigingen aankomende zondag. ,,We kunnen het zeker niet alleen."

,,Wat we precies moeten verwachten weten we niet. We weten alleen dat het een groot evenement is met een goed doel." Het Gorkumse team heeft er veel zin in. De route gaat via het Scheepvaartsmuseum langs het VOC schip. Er wordt gefinished ter hoogte van de Reguliersgracht. Het publiek is vrij om langs de gehele route aan te moedigen.

Meer informatie over de City Swims: www.amsterdamcityswims.nl.

advertentie
advertentie