Poëzieroute geopend

8 september 2013 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - In een overvolle hal van het Gorcums Museum op de Grote Markt werd zondagmiddag de feestelijke opening verricht van de Poëzieroute door Gorinchem. Na een korte inleiding van de conservator van het museum Rob Kreszner, nam Rijk van Kooij, namens de Stichting Poëzieroute Gorinchem het woord over en kondigde een optreden aan van muzikant Izak Boom, oud-stadsdichter Ro van Doesburg en zangeres Katell Chevalier. Deze laatste is door Izak Boom betrokken bij een nieuw project over poëzie, waar hij bij gedichten prachtige muziek zet, en die door Katell worden gezongen.

Izak is nog bezig met dit project, maar deze Poëziemiddag leende zich natuurlijk bijzonder voor een voorproefje. Het werd een prachtig optreden van het muzikale drietal, waarbij de mooie Katell voor een nog mooier gezang zorgde. Het project belooft iets speciaals te worden.

Daarna werd de aanwezige dichters en dichteressen bij elkaar geroepen, vergezeld van de wethouder van cultuur Marcel Doodkorte, waarna zij allen uit handen van Bert van 't Land van de stichting een boekwerkje kregen met de beschrijving van de route.

Na afloop van de officiële opening kregen ook de andere gasten een exemplaar van het boekje namens de stichting Poëzieroute Gorinchem, bestaande uit Rijk van Kooy, Bert van 't Land en Liesbet Klop.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie