Steun van de huurdersvereniging Poort6 voor sv Lingewijk

12 oktober 2013 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Twee maanden geleden werd speeltuinvereniging Lingewijk getroffen door zinloos vandalisme. Een speeltoestel ter waarde van 21.000 euro ging toen in vlammen op. Verontwaardigde reacties zowel binnen als buiten Gorinchem bleven daarna niet uit. Het bleef echter niet alleen bij reacties. Bedrijven en particulieren doneerden spontaan geld om het verwoeste speeltoestel te vervangen. Vrijdag ontving sv Lingewijk namens de huurdersvereniging van Poort6 een cheque ter waarde van 5.000 euro.

Door Gerard Droog

In augustus werd speeltuinvereniging Lingewijk getroffen door brandstichting. En speeltoestel speciaal bestemd voor de jongste bezoekertjes ging daarbij in vlammen op. De totale schade werd toen geraamd op 21.000 euro. Een bedrag dat onmogelijk door de speeltuinvereniging zelf opgebracht kon worden. Naar aanleiding van diverse publicaties, onder andere in deze krant, vonden er in de afgelopen maanden spontane acties plaats. "Hartverwarmend," laat John van Dijk, penningmeester van de sv Lingewijk weten. "Zowel bedrijven als particulieren hebben ons de afgelopen periode financieel gesteund. Niet alleen uit de regio Gorinchem, maar ook uit Rotterdam en zelfs uit Waddinxveen," laat hij weten. Vrijdag overhandigden Albert Teulings en Huib Donker namens de huurdersvereniging van Poort6 een cheque van 5.000 euro aan voorzitter Bert Krielaart van de speeltuinvereniging.

"Van oudsher hebben wij onze wortels in de Lingewijk liggen," laat Teulings weten. "Wij houden niet alleen kantoor in de wijk, maar een groot deel van de inwoners van de Lingewijk zijn huurders van Poort6." Een laffe daad, zo typeerde hij de brandstichting van twee maanden geleden. "Vooral vanwege het feit dat de jongste kinderen hierdoor gedupeerd werden. Ons voorstel om vanuit het leefbaarheid fonds een bedrag ter beschikking te stellen, werd direct door de directie van Poort6 omarmd."

Met deze gift van de huurdersvereniging zette de speeltuinvereniging een flinke stap in de goede richting. Van Dijk: "Door diverse publicaties en via sociale media ontvingen wij niet alleen spontaan geld, maar ook veel reacties op de brandstichting. Opmerkingen als 'waar zijn ze in 's hemelsnaam mee bezig' of 'waar zit je verstand' waren niet van de lucht. Inmiddels hebben wij een exact kostenplaatje voor een nieuw speeltoestel. Dat gaat 16.500 euro kosten. Met de fantastische gift van de huurdersvereniging en alle andere bijdragen hebben wij nu 14.000 euro in kas. Zoals het er nu uitziet gaan we het nieuwe speeltoestel in de loop van november plaatsen."

advertentie
advertentie