De zoete verleiding van chocolade

12 oktober 2013 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM – In een fraai pand aan de Westwagenstraat 67 is sinds 28 september Olala Chocola gevestigd. De zaak verkoopt ambachtelijk vervaardigde bonbons, overheerlijke slagroomtruffels en cadeauartikelen van chocolade. Twee weken na de opening kan eigenaar Kees-Jan Hooglander terugkijken op een flitsende start. “We hebben het echt ontzettend druk gehad”, vertelt hij enthousiast.

Door Ria Scholten

Tijdens het gesprek draaien achter in de zaak de machines, waarmee de pure, melk en witte chocolade productiegereed wordt gemaakt, op volle toeren. De chocolade wordt in schijfjes aangevoerd en vervolgens gesmolten en op de juiste temperatuur gebracht om uiteindelijk te worden verwerkt tot een chocoladeartikel. Het assortiment dat in de ruime zaak is uitgestald zal menige chocoladeliefhebber doen watertanden. “In de aanloop naar de feestdagen verkopen we ook ambachtelijke borstplaat”, aldus Kees-Jan. “Met onze herfstchocolade in de vorm van paddenstoelen, eikenblaadjes en eikeltjes spelen we in op het seizoen. De mensen kunnen bij ons ook terecht voor een origineel cadeautje. Hierbij kun je denken aan fraaie harten van chocolade, maar ook aan een Sara of Abraham en geboortechocolade met roze of blauwe muisjes.”

“De klant heeft verder de keuze uit een keur aan bonbons met verschillende vullingen. Heel bijzonder is de variant met caramel en zeezout. Uiteraard verkopen we ook de welbekende praliné vullingen. Erg lekker zijn de Olala Chocola brokken in drie variaties: hazelnoot, notenmelange en vijgen. Verder verkopen we verschillende soorten al dan niet gevulde chocolade lollies. Voor de liefhebbers van een échte chocoladereep hebben we een ruime keuze met als topper de Olala reep in melk en puur, gevuld met cranberry’s, walnoten en hazelnoten. De noten worden voordat ze in de chocolade worden verwerkt knapperig gebrand en dat zorgt voor een heerlijke smaak. Sinds kort maken we onze eigen chocoladepasta die voor veertig procent uit hazelnoot bestaat. “

“Bij Olala Chocola is het mogelijk om zowel overdag als in de avonduren verschillende workshops bonbons maken te volgen. De deelnemers krijgen de gelegenheid om op een informele en leuke manier kennis te maken met het chocoladeambacht. Zij krijgen naast uitleg over de herkomst van chocolade ook informatie over de manier waarop zij er mee kunnen werken. Uiteraard gaan zij ook zelf bonbons maken. Het minimum aantal deelnemers per workshop is acht. Wie individueel of samen wil deelnemen verwijs ik graag naar onze inloopworkshop die elke zaterdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur kan worden gevolgd. Wij organiseren ook feestjes voor kinderen tot twaalf jaar.

Zie ook: www.olalachocola.nl en www.facebook.com/OlalaChocolaGorinchem. De winkel is telefonisch bereikbaar via 0183-769021.

Foto-onderschrift: Olala Chocolade heeft een ruime sortering ambachtelijk vervaardigde bonbons.

advertentie
advertentie