Culturele Route Gorinchem luidt nieuw begin in

3 januari 2014 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - De eerste culturele route van het nieuwe jaar wordt een gedenkwaardige gebeurtenis. Wethouder Arjen Rijsdijk luidt op 12 januari een nieuw begin in voor de Stichting Culturele Route Gorinchem (CRG). Hij doet dit door om 12.00 uur in het Gorcums Museum de nieuwe huisstijl van de CRG te onthullen. Iedere kunst- en cultuurliefhebber is uitgenodigd om hierop het glas te komen heffen. Een nieuw bestuur is aangetreden. Het zal 2014 vooral benutten om de route onder de aandacht van een breed publiek te brengen, het deelnemersveld uit te breiden en nieuwe fondsen te werven.

De CRG prijst zich gelukkig met de komst van drie nieuwe deelnemers aan de culturele route te weten: boekhandel De Mandarijn, Theater Peeriscoop en wijnmuseum De Caponnière. Zij vormen de nieuwe hoogtepunten in de route. In De Mandarijn worden tijdens de culturele routes voordrachten, lezingen en exposities gehouden. Op 12 januari is tussen 15:30 en 16:30 poëzie op muziek van componist Izak Boom te beluisteren. Zangeres Katell Chevallier staat hem daarbij bij. Tijdens dit huiskamerconcert sluiten de deuren van De Mandarijn zich, zodat de toehoorders niet worden gestoord. De kostprijs bedraagt 10 euro inclusief nazit en drankje. Aanmelden kan bij De Mandarijn. Het aantal zitplaatsen is beperkt.

In navolging van een goede kerkelijke traditie, om de zondag vooral te zien als rustdag en een dag voor zingeving, presenteert Theater Peeriscoop op zondagen een mooie belevenis. Vanaf 15.00 uur opent het theater zijn deuren. Om 16.00 uur volgt dan altijd een voordracht, een discussie, een lezing of een optreden in de theaterzaal die worden afgesloten met een hapje en een drankje in de sfeervolle foyer.

Wijn- en proeflokaal La Caponnière vormt een belangrijke ontmoetingsplek binnen de culturele route, gelegen in een oude bomvrije geschutsplaats van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. La Caponnière, was een van de laatste verdedigingswerken die op de Gorcumse stads- of vestingwallen werden gebouwd. De bouw van deze bomvrije geschutsplaats hing samen met de aanleg van het Merwedekanaal in 1893. Kanonnen, mitrailleurs en geweren bestreken van daaruit niet alleen de Merwede, maar ook de schutssluis, het kanaal, de wegen erlangs, de bruggen erover en de Kanselpoort. La Caponnière werpt zich op als wijnmuseum en expositieruimte.

Lees meer in De Stad Gorinchem van dinsdag 7 januari

Culturele Route Gorinchem

Tegen het historisch decor van vestingstad Gorinchem wordt elke 2e zondag van de maand de Culturele Route Gorinchem (CRG) gehouden. Kunst- en cultuurliefhebbers lopen deze route al sinds 1995. Zo maken zij kennis met de enorme schat aan beeldende kunst en cultuur die Gorinchem bezit. Doelstelling van de CRG is deze rijkdom onder de aandacht te brengen van een breed publiek. Musea, galeriehouders, theaters en kunstenaars openen maandelijks de deuren om hieraan hun bijdrage te leveren.

Culturele Route Gorinchem I Postadres: Zusterstraat 19 I 4101 EK Gorinchem I Bank 94.63.91.874 |

Voor meer informatie: Gerard van Klei 06-23875670

advertentie
advertentie