Jongerenviering

20 februari 2014 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Op zaterdag 1 maart om 1.900 uur is er een jongerenviering in de Rooms-katholieke Martinuskerk aan de Wijnkoperstraat in Gorinchem. Het jongerenkoor Tutti verzorgt deze zang- en gebedsviering met het thema 'Geen zorgen voor de dag van morgen?'.

Tijdens deze viering staat het vertrouwen op God centraal. Claire vertelt: ,,We willen tijdens deze viering ingaan op de betrouwbaarheid van God. We hoeven ons geen zorgen te maken over wat komen gaat, God zorgt voor ons. Maar gaat dit allemaal vanzelf of kunnen we zelf ook iets doen?' Op basis daarvan zijn teksten gezocht en hebben de jongeren liederen gekozen die raken aan het thema.

Hoewel de vieringen door jongeren worden voorbereid, is iedereen die op een eigentijdse wijze het geloof wil beleven natuurlijk van harte welkom.

Drie keer per jaar verzorgt jongerenkoor Tutti in de katholieke kerk een speciale zang- en gebedsviering. Deze vieringen worden voorbereid voor en door jongeren.

Op een eigentijdse manier proberen de jongeren van het koor bezig te zijn met het geloof en vanuit het geloof te kijken naar gebeurtenissen en actuele trends in de maatschappij. Er wordt gezamenlijk gezongen, gesproken en gebeden en aan de hand van teksten en liederen wordt gezocht naar de betekenis van het christelijk geloof in deze tijd.

advertentie
advertentie