Afbeelding
ZHZActueel.nl / Max Liet

Grote uitslaande brand in kalkzandsteenfabriek in Vuren

26 februari 2021 om 10:23 Brand

VUREN  Bij kalkzandsteenfabriek Xella Nederland aan de Waaldijk in Vuren is vrijdagochtend 26 februari een grote brand uitgebroken. De brand in de steenfabriek ontstond om 9.30 uur en werd al snel opgeschaald naar zeer grote brand en GRIP 1. Bij de brand kwam veel rook vrij. Meerdere blusvoertuigen en hoogwerkers uit de omgeving rukten uit. Ook brandweer Gorinchem kwam met twee blusvoertuigen en ladderwagen ter plaatse.

De brand woedt op het dak van de steenfabriek, laat de veiligheidsregio Gelderland-Zuid weten. De brandweer is zo’n vier uur bezig geweest met het bestrijden van de brand. De kalkzandsteenfabriek staat aan de Waal, daarom werd ook de blusboot uit Tiel ingezet. Een meetploeg heeft metingen verricht om na te gaan welke stoffen er vrijkwamen. Door Rijkswaterstaat werd een drone ingezet.

Rond 12.30 uur was de de hoeveelheid rook sterk afgenomen en om 13.30 uur kon het sein ‘brandmeester’ worden gegeven. De brandweer zal nog wel geruime tijd bezig zijn met het nablussen. Hoe de brand is ontstaan, is nog onduidelijk. Brandonderzoekers zijn ter plaatse maar vooralsnog is de situatie te onveilig om onderzoek te doen.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie