Afbeelding
ZHZActueel / Max Liet

Veel rookontwikkeling bij brand in kelder van flat in Gorinchem

10 mei 2021 om 09:20 Brand

GORINCHEM In een flat aan de Gerard van Lomstraat in Gorinchem is maandagochtend 10 mei 2021 brand uitgebroken. Omstreeks 03.30 uur zagen bewoners rook uit de kelder komen. De brandweer schaalde op naar middelbrand en GRIP 1. Meerdere blusvoertuigen van de brandweer uit Gorinchem, Arkel en Giessenburg kwamen ter plaatse.

De brand was snel geblust maar veroorzaakte wel veel rookontwikkeling. Na metingen bleek dat in bovengelegen woningen een te hoge concentratie koolmonoxide aanwezig was. Hierop werd besloten 60 woningen in de flat te ontruimen. De bewoners werden opgevangen in het nabijgelegen Hotel Gorinchem. Een aantal personen zijn door ambulancepersoneel onderzocht. Niemand hoefde naar het ziekenhuis.

Omstreeks 07.00 konden de bewoners terugkeren naar hun woning. Hen werd geadviseerd om ramen en deuren open te houden voor ventilatie. Team brandonderzoek en de forensische opsporing doen onderzoek naar de oorzaak van de brand. Stichting Salvage kwam ter plaatse voor de schadeafhandeling. 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie