Afbeelding
ZHZActueel / Max Liet

Zeer grote brand in centrum van Gorinchem

16 oktober 2022 om 23:07 Brand

GORINCHEM Een brand in een shoarmazaak in het centrum van Gorinchem is zondagavond door de brandweer opgeschaald naar ‘zeer grote brand’. De brand zou omstreeks 22.40 uur zijn begonnen bij shoarmazaak El Aviv in de Westwagenstraat. De brandweer heeft in samenwerking met de politie alle omliggende woningen ontruimd. Volgens een woordvoerder van de brandweer is er momenteel niemand meer binnen aanwezig. Twee personen zijn door de ambulancedienst nagekeken in verband met rookinhalatie.

Mede vanwege de ontruiming en de ligging van het pand is door de brandweer zeer snel opgeschaald. Brandweer eenheden uit onder meer Gorinchem, Arkel, Giessenburg, Sliedrecht en Dordrecht zijn opgeroepen ter assistentie. Bij de brand komt veel rook vrij. De brandweer waarschuwt mensen die last hebben van de rook om ramen en deuren te sluiten en waar mogelijk de ventilatie uit te zetten.

De oorzaak van de brand is een vlam in een frituurpan in de keuken van het getroffen restaurant. Rond 2.30 uur kon de brandweer het sein ‘brandmeester’ geven en kon de brandweer gaan inpakken. Voor de bewoner van het pand waar de brand heeft gewoed is opvang geregeld. Alle overige bewoners mochten weer terug naar hun woning.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie