Afbeelding
Politie Lek en Merwede

Bende luierdieven aangehouden met behulp van publiek

2 november 2019 om 21:41 Misdaad

GORINCHEM De politie kreeg zaterdagmiddag omstreeks 16.00 uur de melding binnen dat er een winkeldiefstal was gepleegd op de Linie in Gorinchem. Door diverse personen waren luiers weggenomen, terwijl ook nog geprobeerd was om medicijnen te stelen.
Ter plaatse troffen agenten twee verdachten van de winkeldiefstal die direct werden aangehouden. Eén verdachte was inmiddels weggerend en op aanwijzing van een burger werd deze verderop in een bushalte aangehouden.

IN DE KOFFERBAK Middels een buurt-app waren ook de signalementen van nog twee andere verdachten verspreid, waarna verschillende burgers deze verdachten zagen lopen. De politie ging direct op zoek en trof de twee in de nabijheid van het winkelcentrum. Op de parkeerplaats werd de auto van deze verdachten aangetroffen. In de kofferbak werd hierop nog een verdachte aangetroffen.
Alle verdachten (48, 33, 31, 29, 25 en 20 jaar en allen zonder vaste woon- of verblijfplaats in Nederland) zijn overgebracht naar het cellencomplex in Dordrecht. Daar onderzoekt de recherche de zaak en wordt overlegd met een Officier van Justitie over de verdere vervolging.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie